0
Fudbal

FOTO: Twitetr screenshot

ON JE PRAVI HEROJ: Nije iskoristio ulaznice za polufinale EP, već je otišao u bolnicu i sačuvao jedan život!

Objavljeno: 09.07.21 u 18:20

Ljudskost na delu!

Dirljiva i veoma lepa priča stiže iz Engleske. U toku je Evropsko prvenstvo u fudbalu i izabranici selektora Sautgejta pružaju sjajne partije na prestižnom takmičenju.

Nacionalni tim Engleske je u polufinalu savladao reprezentaciju Danske. Utakmica na ‘Vembliju’ je nakon produžetaka završena rezultatom 2:1. U celoj državi vlada velika ‘borba’ za pronalazak i kupovinu ulaznica. Sem Estli je imao dve ulaznice za polufinalni susret, ali je ovaj izuzetno hrabar momak odlučio da krene u bolnicu.

Mladi Englez je donirao koštanu srž i tako postao glavni akter u spašavanju jednog života. Nije se mnogo znalo o ovoj priči dok se u javnosti nisu pojavile pohvale Gerija Linakera i ‘Entoni Nolan fondacije’. Jedan od sponoza Evropskog prvenstva se postarao da Estli veliko finale posmatra sa tribina stadiona.

PROČITAJTE JOŠ: NEKADAŠNJI IGRAČ CRVENE ZVEZDE IMA NOVI KLUB: Prvi inostrani angažman u karijeri!

Sem je u izjavi za BBC Radio 5 istakao da nije postojala opcija da se propusti odlazak u bolnicu, bez obzira na karte za utakmicu. Ulaznice je preko nagradne igre osvojila njegova devojka. Bet Hil je medicinska sestra koja već 18 meseci radi u COVID bolnici. Bet takođe nije otišla na polufinalni meč jer se nalazila u izolaciji.

-Drago mi je što je cela ova priča dobila ovoliko pažnje jer ćemo na taj način skrenuti ljudima pažnju na sjajne stvari koje radi ‘Entoni Nolan fondacija’, nadam se da će se još više ljudi registrovati da budu potencijalni donori  – poručio je  Estli.

Sem je dodao da ne zna kome je donirao koštanu srž, ali je obavešten da je reč o jednom detetu.

Svaka čast!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter