0
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

ON IDE STAZAMA SAŠE ILIĆA: Iako ima 37 godina, štoper crno-belih ne razmišlja o penziji!

Objavljeno: 09.07.21 u 10:44

Neće još uvek u penziju.

Mnogi smatraju da Bojan Ostojić ide stazama Saše Ilića, koji je u penziju otišao kada je uveliko ‘zagazio’ petu deceniju života. Iskusni defanzivac je u februaru napunio 37 godina, i još uvek je spreman na predstojeće izazove.

– Iskreno, kada sam došao u Partizan potpisao sam na godinu dana, pa sam po osvajanju duple krune potpisao na dve godine. Posle toga je bilo ono čuveno opraštanje posle osvojenog Kupa, pa sam dobio još godinu ugovora. Sada sam zahvaljujući Stanojeviću produžio na još jednu. Čim oni vide nešto u meni, znači da značim ovom timu. Imali smo dobrih igrača u tim sezonama.

Pojedini navijači Partizana Ostojića porede sa legendom kluba, Sašom Ilićem.

– Pa, ne mogu sebe da gledam kao Sašu Ilića. On je jedan jedini. Mene raduje to što sam spreman u svakom trenutku da ispunim šefove zahteve. Sa Sašom sam sličan jedino što produžujemo ugovore godinu za godinu. Više me raduje to što sam šefu na raspolaganju, kao što je bilo u prethodnom prvenstvu. Sigurno da još mnogo mogu da donesem.

Ostojić smatra da još uvek nije za penziju.

– To ne znam. Ako nastavim ovako, mogu dosta. To pokazuju i moji rezultati i testovi. Ma kakva penzija, dokle god se bude dobro osećao, igraću. Čovek bi trebalo da se bavi sportom sve dok ga zdravlje dobro služi.

On je jedan od retkih srpskih fudbalera koji nikada nije igrao u inostranstvu.

– Nemoj to. Evo bio sam u inostranstvu s Partizanom, na pripremama u Sloveniji. Nekoliko puta godišnje, pripreme, evropske utakmice. Neka to bude moj izlet u inostranstvo. Mislim da s ovim timom možemo daleko da doguramo u Konferencijskoj ligi. Raduju me pojačanja. Znam koliko je Rikardo i ranije donosio Partizanu. Došao nam je i Saničanin, koji se brzo uklopio. Mada, s nama nije teško da se brzo uklopi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter