0
Košarka

FOTO: NBA/Twitter

KAKVO JE OVO NBA FINALE: Janis uradio ono što niko nije još od ere Majkla Džordana – Finiks juri ka tituli! (VIDEO)

Objavljeno: 09.07.21 u 09:10

Košarkaši Finiksa savladali su na svom terenu ekipu Milvoki Baksa rezultatom 118:108, i tako poveli sa 2:0 u finalu.

Janis Adetokumbo oborio je rekord star 28 godina, tačnije, 1993. godine je poslednji put neki igrač u jednoj četvrtini velikog finala postigao 20 ili više poena.

Adetokumbo je u trećoj četvrtini postigao 20 poena, a meč je završio sa 42 poena, uz 12 skokova, ipak, to nije bilo dovoljno za pobedu. Milvoki nije imao rešenja za fantastičan tandem Devin Buker (31 poena, šest asistencija, pet skokova) – Kris Pol (23 poena, osam asistencija, četiri skoka).

Majkl Bridiž postigao je 27 poena, preostala dva startera Finiksa ostvarila su dabl-dabl učinke (Krauder 11 poena + 10 skokova, a Ejton 10 + 11), dok su rezervista Kameron Džonson i Tori Kreg sa po dve trojke doprineli da ih Sansi postignu čak 20 na ovom meču i to iz 40 pokušaja.

PROČITAJTE JOŠ: FRANCUSKA POLICIJA ZAUSTAVILA HARDENA: Mislili su da je migrant, ali su namirisali i marihuanu! (VIDEO)

Naredne dve utakmice biće odigrane u Milvokiju, prva se igra u ponodeljak dva sata posle ponoći po srednjeevropskom vremenu, a onda u četvrtak od tri.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter