0
Evrokup

FOTO: KK Partizan

EVO SA KIM ĆE PARTIZAN IGRATI U EVROKUPU: Željko protiv bivšeg kluba, u Beograd stiže i Čanak, izbegnut je težak rival!

Objavljeno: 09.07.21 u 13:35

Imaju velike ambicije.

Upravo je završen žreb za grupnu fazu Evrokupa, u kojem će igrati najtrofejniji srpski klub Partizan. Ovo je prva sezona koja će se igrati po novom sistemu takmičenja. Napravljene su dve grupe od po 10 ekipa koje će u okviru grupne faze odigrati po 18 mečeva, dok će 8 prvoplasiranih timova proći u eliminacionu fazu takmičenja.

16 najboljih timova igraće po samo jedan meč u nokaut fazi, pa je samim tim dosta bitan plasman u grupi zbog prednosti domaćeg terena. Takođe, narednu sezonu obeležiće i uvođenje čelendža. Svaki trener imaće pravo da jednom po meču preispita odluku sudije, što može biti značajno za neizvesne završnice.

ŽREB ZA EVROKUP:

Grupa A: Andora, Lokomotiva Kuban, Huventud, Partizan, Lietkabelis, Trento, Metropolitano, Turk Telekom, Hamburg, Slask.

Grupa B: Valensija, Promiteas, Gran Kanarija, Budućnost, Virtus, Cedevita Olimpija, Burg, Ulm, Bursaspor, Venecija.

FOTO: KK Partizan

Crno-beli su srećom izbegli neugodni Virtus predvođen Milošem Teodosićem, ali i ekipu Venecije koja je izuzetno kvalitetna iako je bila u poslednjem šeširu. Najveći protivnik Partizanu za prvo mesto sigurno će biti Lokomotiva, koja i za ovu sezonu sklapa jak tim.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter