0
Fudbal

FOTO: Twitter screenshot

ĐORĐO KJELINI: ‘Ostao nam je samo još jedan centimetar da stignemo tamo gde smo krenuli’

Objavljeno: 09.07.21 u 19:31

Iskusni defanzivac želi trofej!

Sve je spremno za veliko finale Evropskog prvenstva. Snage će na ‘Vembliju’ odmeriti Italija i Engleska. Borba za titulu prvaka Evrope je na programu u nedelju 11. jula od 21:00h.

Dva dana pred meč sezone, oglasio se Đorđo Kjelini.

-Ovaj turnir je bio emotivno veoma iscrpljujući. Od prvog meča sa Turskom do sada. Ali, mogu da vam pokažem neke poruke koje sam slao prijateljima još pre početka turnira. Rekao sam im da imam osećaj da nas čeka leto puno emocija, uživanja, magičnih noći i velikih avantura. Znao sam, osetimo povezanost, lakoću i znamo šta ovaj tim može –  rekao je pred veliko finale Kjelini za sajt UEFA.

PROČITAJTE JOŠ: ITALIJAN SE OPROSTIO OD ZVEZDE: ‘Uvek ćete imati jednog vernog navijača! Nadam se da ću se nekada vratiti u Srbiju’

-Finale je nešto što sanjamo i jurimo godinama, san koji nam je trener usadio u srca i glave. Kada nam je pre tri godine rekao da želi da osvojimo Euro mislili smo da je lud. A on je za ove tri godine napravio tim koji je na ivici da taj san ostvari. Posle svakog meča nam je govorio ‘centimetar po centimetar’ i sada nam je ostao još samo jedan da stignemo tamo gde smo krenuli – istakao je iskusni defanzivac.

Italijan je imao samo reči hvale za protivnika.

-Biće teško, izuzetno teško. Uvek mi se veoma doapadao Hari Kejn. Sećam se jednog od njegovih prvih mečeva za Englesku, igrali smo protiv njih u Torinu. Već tada je na mene ostavio impresivan utisak. Imao sam sreće da igram protiv njega i na klupskom nivou. Zna kako da igra u dubinu, kako da pasom zaobiđe odbranu i doda loptu saigraču. Postiže golove i glavom i sa velike udaljenosti. Engleska ipak nije samo Hari Kejn, na oba krila imaju sjajne igrače, sve njihove izmene mogle bi da budu u startnih 11 i opet da osvoje turnir. Igrači poput Griliša, Sanča, Rašforda, Kalverta-Luina, Fodena su na klupi a svi znamo da su vrhunski fudbaleri, uključujući tu i kapitena Liverpula Hendersona. Mislim da ni mi ni oni nećemo biti uplašeni i znam da ćemo pokazati poštovanje jedni drugima – zaključio je legendarni Italijan.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter