FOTO: Sportske igre mladih
in , ,

SPORTSKE IGRE MLADIH: Na Zlatiboru overene prve karte za medjunarodno finale! (FOTO)

Državno finale Dunav osiguranje Sportskih igara mladih ulazi u završnu fazu, na planinskoj lepotici očekuju se još borbe u šahu i tenisu.

Državno finale Dunav osiguranje Sportskih igara mladih ulazi u završnu fazu. Predivno je gledati decu iz svih krajeva Srbije, kako uživaju na terenima Studentskog odmarališta. Dobili smo predstavnike Srbije u rukometu, basketu 3 na 3, malom fudbalu, igri Lino između dve vatre, atletici i odbojci, koji će Srbiju predstavljati na Regionalnom finalu u Splitu. Preostala su još dva dana takmičenja, kada ćemo dobiti i putnike za Međunarodno finale u šahu i tenisu.

FOTO: Sportske igre mladih

Igre su zakon, parola je koja kruži Srbijom već osam godina, koliko se Sportske igre mladih održavaju u našoj zemlji i gde je za učesnike apsolutno sve besplatno. Predivno je videti toliko dečijih osmeha na jednom mestu, a kroz takmičenja smo gledati puno talentovane dece pred kojima je budućnost. Na terenima na Zlatiboru uz klince su prethodnih dana bili i poznati sportisti bokser Nenad Borovčanin, odbojkašica Tijana Malešević, košarkaš Željko Rebrača, trener Milovan Rajevac, atletičarka Olivera Jevtić. Basketaše iz Arilja, koji su pobedili na turniru bodrio je i predsednik opštine Predrag Maslar.

FOTO: Sportske igre mladih

– Sva ova deca su šampioni i šampionke ovih Igara. Sportske igre mladih su napravile veliku stvar, jer su uspele da okupe svu decu iz različitih gradova bivše Republike Jugoslavije. Ta deca se zajedno druže, upoznaju i pre svega pobeđuju sami sebe. Radost i osmesi koju sam video kod svih učesnika na Zlatiboru su nešto posebno, pobeda svih nas. I važno je da ih podržavamo na svim poljima, na različite načine. Kao što vidite i predsednik Srbije Aleksandar Vučić je među prvima u našoj zemlji koji je to prepoznao i podržao. A uz njega i Vlada Republike Srbije, gradovi, lokalne samouprave, Evropska unija, javnost, roditelji i mediji. Sport zaista ima ogromnu snagu da ujedinjuje ljude kao ni jedan druga stvar na svetu. Zaista je jako važno da svi shvatimo koja je uloga sporta. A to je kod mladih, ne samo da se takmiče, već i da se druže, stasavaju, socijalizuju se, stvaraju jak karakter i sportski duh i samim tim budu zdravija – istakao je Nenad Borovčanin, nekadašnji šampion, sada uspešni predsednik Bokserskog saveza Srbije.

FOTO: Sportske igre mladih

Najbolji sa Državnog finala sredinom avgusta imaće mini letovanje i Regionalno finale, gde će se družiti i takmičiti sa talentovanim sportistima dečacima i devojčicama iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Autor: HotSport

SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL NA ‘KARAĐORĐU’: Vošina generalka pred navijačima – Makabi stiže u Novi Sad!

OVO NISTE ZNALI O NEMANJI MATIĆU: Srpski as otkrio zbog čega nikada nije zaigrao za prvi tim Zvezde i Partizana!