0
Fudbal

FOTO: Twitter screenshot

JEDANAESTERAC ZA ENGLESKU TEMA DANA: Dve lopte na terenu pre penala! (VIDEO)

Objavljeno: 08.07.21 u 10:45

Penal koji je dosuđen Engleskoj izazvao dosta polemike.

Mnogi su ubeđeni da je sudija uz pomoć VAR-a progurao Engleze u finale Evropskog prvenstva. Jedan od razloga je mekan kontakt nad Sterlingom koji se teško može okarekterisati kao materijal za jedanaesterac. Drugi jeste to što su pravila igre povređena jer su dve lopte bile na terenu u trenutku kada je penal dosuđen.

Pravila nalažu da sudija prekine igru osim ako lopta ne remeti tok igre. I danski golman Kasper Šmajhel bio je ometen laserom kada je Kejn šutirao penal.

Arsen Venger i Žoze Murinjo smatraju da penala nije bilo.

– Nije bio penal. Nije mi jasno zašto od arbitra nije traženo da pogleda snimak. U takvim trenucima izuzetno je važno da sudije budu potpuno ubeđene u svoju odluku. U ovom slučaju situacija nije bila jasna, a VAR je izneverio sudiju – rekao je Venger.

Murinjo je, opet, čak osam puta rekao da penal nije postojao tokom „onlajn“ razgovora sa engleskim novinarima. Međutim, dodao je i to da mu je drago što su Englezi u finalu i da su zasluženo tamo.

– Ovo nikada nije penal! Ne razumem odluku, pogotovo na ovom nivou. U polufinalu EP – između ostalog je rekao sadašnji trener Rome.

Rahim Sterling, igrač nad kojim je penal i napravljen, posle meča je poručio da dileme nije bilo i da je on čist.

Utrčao sam u kazneni prostor, a on je izbacio desnu nogu i dodirnuo moju nogu, što je čist penal.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter