1
Košarka

FOTO: KK Partizan

NOVICA JE REKAO KRAJ: Kapiten Partizana odlazi u penziju!

Objavljeno: 08.07.21 u 10:52

Kapiten Partizana odlazi u zasluženu penziju.

 Kako je KK Partizan objavio na svom Tviter nalogu, miljenik navijača Novica Veličković završava igračku karijeru i odlazi u penziju.

 

Partizan se biranim rečima oprostio od svog kapitena na svom sajtu.

Svi kojima je srce crno-belo bili su svesni da će ovaj dan jednom doći…Dan kada će legendarni kapiten, rekorder po broju nastupa u dresu Partizana, neprikosnoveni borac i vođa koji je uvek komandovao „Za mnom“, jedinstveni Novica Veličković, reći igračkoj karijeri „Zbogom“.

– Navođenje statističkih podataka koji su obeležili Novicinu karijeru u ovom trenutku je suvišno. Gde god da je igrao, njegov uticaj na igru i saigrače nije bio merljiv samo brojevima. Ono po čemu će ostati upamćen jeste njegovo srce i odlučnost da iz svake bitke izađe kao pobednik. I danas je pobednik! Snagom uma, neverovatne volje, ljubavi prema košarci i naročito Partizanu, Novica Veličković je uprkos velikim problemima sa povredom uspevao da traje i bude oslonac mlađim saigračima.

– Simbol dve epohe crno-belih. Simbol u godinama dominacije i simbol u godinama teške borbe. Italijani bi za takvog igrača rekli „Un capitano vero“, jer on to i jeste. Neprikosnoveni borac, pravi vođa i primer kako na terenu tako i van njega. Neko poput fudbalskih ikona, Agostina di Bartolomeija, Frančeska Totija, Franka Barezija, Paola Maldinija ili našeg Saše Ilića.

– Mnogi bi i danas, baš kao za večitog kapitena FK Partizan rekli „ja bih da igra još malo…“, ali došao je trenutak kada je Novica rekao „KRAJ“ – navodi se u tekstu o Novici Veličkoviću.

I predsednik Partizana Ostoja Mijailović istakao je da je Novica bio i da će zauvek ostati simbol crno-belih.

– Novice, bio si i bićeš uvek simbol KK Partizan. Čestitam ti na svemu, a pre svega na tvom karakteru koji te je i doveo do visina na koje dolaze samo oni odabrani – napisao je predsednik KK Partizan na svom Tviter profilu.

On je u redovima crno belih proveo deset godina i sa njima osvojio 13 trofeja, a nastupao je i za Real Madrid, Brose Bamberg, Megu i Trabzon.

 

 

0
0

1 Komentara

  1. Povuci dres sa brojem 12.
    Hvala ti na svemu hvala za svaku suzu za svaki kos.
    Pogledao sam dokumetarac o Novici plakao sam Pola sata.
    To ima samo Partizan nismo isti neko voli ,a neko kupuje ljubav(kk iz predgradja limenke).
    Ti si ponos Partizana .
    Partizanov Ahil.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter