0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

NOVA SEZONA SAMO ŠTO NIJE POČELA, A VAR ‘KASNI’: Što se tiče ove tehnologije, moraćemo da čekamo još!

Objavljeno: 08.07.21 u 15:55

Početak nove sezone bez VAR-a.

Sledećeg petka, počinje nova sezona Superlige Srbije, a Crvena zvezda će na svom stadionu dočekati Vojvodinu. Naredna sezona će biti specifična, pogotovo zbog toga što će se koristiti VAR tehnologija.

Ono što do sada niko nije znao, VAR tehnologija neće biti prisutna od prvog kola prvenstva, iz razloga zato što nisu ispunjene određene odredbe Pravilnika o licenciranju UEFA i FIFA. Sudije će ovu ‘pomoć’ dobiti negde od 5. do 10. kola.

‘Zeleno svetlo’ od strane UEFA i FIFA biće dobijeno tek kada svi stadioni budu licencirani za VAR, odnosno, da na svakom stadionu u Superligi Srbije bude odigrana barem po jedna utakmica sa VAR sistemom u predsezoni. Ovaj uslov je ispunila Crvena zvezda, koja je nedavno odigrala prijateljsku utakmicu protiv svog razvojnog tima, Grafičara.

Takođe, potrebno je i da sve sudije budu licencirane za rad pod VAR tehnologijom, odnosno da završe kompletnu obuku. Sudije koje su na terenu, ali i oni u VAR sobi, moraju uz sve prethodne obuke da sude makar po dve utakmice sa VAR sistemom. Za sada su samo njih petorica ispunili taj kriterijum. Koliko će arbitri koji obavljaju ovaj posao zaraditi, pogledajte OVDE.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter