0
Domaći fudbal

MNOGI SMATRAJU DA IM JE I OVO MNOGO: Otkriveno koliko sudije zarađuju na domaćim terenima, dobiju prosečnu srpsku platu za jedan meč! (FOTO)

Objavljeno: 08.07.21 u 13:20

Kada su finansije u pitanju, uopšte nije loše biti sudija u srpskom fudbalu.

Najbolji arbitri, koji dele pravdu na mečevima Superlige Srbije, za jedan osuđen meč zarade 54.000 dinara, dok na račun njihovih pomoćnika legne 32.000 dinara.

Dosta manje novca zarade četvrti sudija, var sudija, operater, super kontrolor, delegat i kontrolor za bezbednost. Glavni sudija na utakmici Prve lige Srbije zaradi 28.000 dinara, a njegovi pomoćnici inkasiraju po 18.000 dinara.

Četvrti sudija, u Superligi Srbije zaradi 13.000 dinara, dok u Prvoj ligi Srbije inkasira nešto manje novca, odnosno 11.000 dinara. Super kontrolor i stručni posmatrač suđenja, delegat i kontrolor za bezbednost zarađuju istu svotu. U Superligi po 15.000 dinara za meč, a u Prvoj ligi Srbije 13.000 dinara.

Video tehnologija za pomoć sudijama je konačno stigla na domaće terene, pa će arbitri koji će obavljati ovaj posao po jednom meču Superlige Srbije zaraditi 25.000 dinara.

PROČITAJTE JOŠ: KIRJOS NE PRESTAJE DA IZNENAĐUJE: Kontroverzni Australijanac ponovo govorio o Novaku, pa šokirao izjavom!

Poznato je da sudije nisu voljene, i da su uvek na ‘meti’ navijača, bez obzira kako odrade svoj posao, ali, kada vidite koliko zarade po jednom meču, uopšte nije čudno što ih negativne kritike nimalo ne dotiču.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter