1
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

GENERALNA PROBA PRED START PRVENSTVA: Crvena zvezda remizirala sa Šturmom, Sanogo skrivio dva penala! (VIDEO)

Objavljeno: 08.07.21 u 22:55

Na startu prvenstva će odmeriti snage sa Vojvodinom.

Crvena zvezda je poslednju pripremnu utakmicu u Austriji započela u nešto izmenjenoj formaciji, sa tri centralna beka, a debitovao je Aleksandar Dragović. Iako je bio prijateljskog karaktera, susret je imao izuzetno visok intenzitet od starta.

Prvu priliku na meču imao je Šturm u 2.minutu, ali je Borjan sigurnom intervencijom otklonio opasnost. Crveno-beli su se nakon početnog pritiska protivnika, polako stabilizovali i preuzimali inicijativu. Vođstvo je stiglo već u 11.minutu. Ivanić je bio uporan vršeći presing na odbranu Austrijanaca, a nakon ispucavanja Jančera, lopta je pogodila našu „četvorku“ i odbila se do Bena koji se ođednom našao ispred Zibenhanla. Sjajno ga je predriblao i mimoišao i sa nekoliko metara smestio loptu u mrežu – 1:0. Nakon vodećeg gola, naši fudbaleri su potpuno preuzeli kontrolu nad igrom. Ben je u 18.minutu odlično izveo udarac iz ugla, loptu je zakačio Babić, a potom je stigla do Ivanića koji nije uspeo da je zahvati kako treba.

FOTO: FK Crvena zvezda

Usledila je nešto mirnija faza utakmice, a na novo uzbuđenje se čekalo sve do 28.minuta. Ivanić je uspeo da prodre po levoj strani i proigrao Kataija, koji je „lažnjakom“ prevario golmana i jednog defanzivca Šturma, ali je njegov šut završio preko gola. Austrijski tim je uzvratio u 33.minutu preko Jeboe, ali je Borjan ponovo izvrsno reagovao. Četiri minuta kasnije izvanredna akcija našeg tima. Katai je pokazao koliki je majstor i sa dva driblinga se odlično oslobodio čuvara. Poslao je sjajnu dijagonalu ka Bakajoku, koji je dobro centrirao, prebacio loptu na drugu stranu prema Rodiću koji je „tukao“ preko prečke. Smiraj prvog poluvremena doneo je solidan prodor Bakajoka koji je centrirao, ali Katai nije uspeo da uputi udarac sa ivice kaznenog prostora, te je Crvena zvezda na odmor otišla sa minimalnom prednošću.

FOTO: FK Crvena zvezda

Odmah na startu drugog poluvremena, u 48.minutu, sudija je dosudio penal za Šturm. Babić je pogrešio u predaji lopte, Jeboa je došao do nje, ušao u duel sa Sanogom i pao i arbitar je pokazao na belu tačku. Janšer je izveo jedanaesterac, ali je Milan Borjan fantastično odbranio i rezultat je ostao nepromenjen. Tri minuta docnije, Katai je još jedno sjajno „nosio“ loptu dvadesetak metara, asistirao za Krstovića koji je iz neposredne blizine pogodio spoljni deo mreže.

U 56.minutu ponovo izgledna šansa za crveno-bele. Krstović je išao kroz sredinu, došao do ivice šesnaesterca, dodao za Bena, ali je golman Šturma bio dobro postavljen. Nastavili su izabranici Dejana Stankovića da dominiraju terenom, a novu opasnu priliku propustili su u 63.minutu, posle sjajne akcije u kojoj je učestvovalo pola ekipe. Ben je ukrao loptu na svojoj polovini, dodao do Erakovića, koji je ispucao napred ka Krstoviću. Naš napadač je spustio glavom do Ivanića, koji je odmah prosledio do Kataija na levom boku. Momak iz Srbobrana je potom uputio vrhunski centaršut za Bena, koji je glavom pogodio stativu. Ekipa iz Graca je zapretila u 70.minutu preko Janšera, ali je Borjan još jednom sjajnom paradom izbacio loptu u korner.

Novi penal za ekipu iz Graca sudija je svirao u 82.minutu. Ponovo je Sanogo bio u kontaktu sa jednim igračem Šturma i sudija je opet pokazao na penal. Siguran izvođač bio je Kuteišvili – 1:1. Pred kraj meča, crveno-beli su mogli da stignu do pogotka. U 87.minutu je Krstović je prohujao kroz sredinu pravovremeno proigrao Falka, koji je nije najbolje primio i čuvar mreže Šturma Marić je uspeo da spasi gol. Treći minut nadoknade, doneo je poslednje uzbuđenje na meču, kada je Stanić poslao fenomenalan udarac, ali je njegov projektil Marić izbacio u korner, što je ujedno bila i poslednja prilika na meču.

0
0

1 Komentara

  1. Gde su vam komentari za ovu vest?
    Ok,da kazem nesto…. Sanogo je drvo,ma balvan a hvale ga toliko… Ali u SLS takvi balvani iz CZ su zasticeni,izbijaju oci protivnickim igracima,udaraju kao da je fudbalsko igraliste oktagon,kao dabje na boks mecu ili na onom mecu „udri cime i kako hoces“(kikboks)! Na ovom mecu se pokazalo da je supak od igraca,obicna nula.I,jos vise,pokazao je tacno sta moze da se desi u kvalifikacijama za LSh! u vaznom mecu kako ga sudija iskljucuje ili dobija crveni,zuti, dupli.TO je njegova fudbalska legitimacija.Vrlo sam ozbiljan,radi se o obicnoj seljacini i proseku od igraca!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter