0
Fudbal

FOTO: Twitter screenshot

BARSELONA ŽELI BIVŠEG FUDBALERA DINAMA: Problem je visoko obeštećenje!

Objavljeno: 08.07.21 u 11:45

Barselona želi da vrati bivšeg igrača.

Dani Olmo je ostavio odličan utisak ne Evropskom prvenstvu i bio jedan od najboljih igrača Španije. Njega nakon dobrih partija žele evropski velikani a kao favoriti se izdvajaju Real, Atletiko i Barselona. Katalonski Sport navodi da ukoliko Barseolona želi da plati visoko obeštećenje za nekog fudbalera, da to mora biti Olmo.

On je napustio Barselonu i prešao u Dinamo gde se afirmisao kao fudbaler, a prethodne sezone je iz Zagreba prešao u Lajpcig,

Dinamo je za španskog reprezentativca dobio 18.5 miliona evra. Još je hrvatski prvak dobio dva miliona evra za Olmove nastupe u Lajpcigu, te četiri miliona za dva Lajpcigova plasmana u Ligu šampiona s Olmom u ekipi.

Tu nije kraj Dinamovoj zaradi, hrvatski prvak nada se i da će Olmo ovog leta promeniti klub jer ima 20 posto od Lajpcigovog profita. Nagađa se da bi Olmo mogao klub napustiti za 50 miliona evra, a to znači da će Dinamu pripasti 20 posto od 31.5 miliona evra. Tako bi Dinamo dobio još 6.3 miliona, pa bi Olmo ukupno klubu s Maksimira doneo malo više od 30 miliona evra.

Barselona trenutno nema novca za Olma te je prinuđena da proda nekog od fudbalera.

– Niko na svetu Olmu ne može ponuditi povratak kući i igranje s njemu omiljenim Pedrijem i Erikom Garsijom. Znamo da Barselona nema novca, ali ako je spremna za lude stvari, neka ta stvar bude dovođenje Olma. Puno je to bolji izbor nego dovođenje razvikanog Halanda ili propala ideja o dovođenju Wajnalduma. Barselona mora pokušati dovesti Olma – piše Sport.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter