0
Fudbal

FOTO: Screenshot

VIDIĆEV AUTORSKI TEKST ZA ATLETIK: Engleska je kao Srbija 2006, nisam hteo da pričam sa Raulom!

Objavljeno: 07.07.21 u 14:58

Sjajan tekst legenarnog fudbalera.

Nekadašnji fudbaler Mančester junajteda Nemanja Vidić je povodom plasmana Engleske u polufinale EP, napisao svoj autorski tekst za popularni Atletik. Vidić je napravio paralelu između engleske odbrane i one koju je Srbija imala 2006. godine kada se plasirala na Mundijal.

Ovaj engleski tim sigurno ne voli napadače, ne daju im da postignu gol. Isto je bilo i meni sa Srbijom kada smo primili samo jedan gol u deset kvalifikacionih utakmica za Mundijal 2006. godine. Samo je Raul dao gol, sjajan napadač, što znači da ga nisam voleo. Nisam hteo da zamenimo dresove ili da pričamo uopšte, napisao je Vidić.

Potom je dodao da od naše selekcije nije očekivao da ostvari taj uspeh, znajući da nisu među najboljima. Istakao je i da su igrači verovali jedni drugima, što je bio ključ za plasman na prvenstvo.

Znali smo da nismo među najjačim ekipama i da igramo protiv Španije i Belgije u grupi, ali je naša odbrana bila jaka, visoka i iskusna, što smo iskoristili do maksimuma. Ceo tim se branio, znali smo se odlično, verovali smo jedni drugima, znali smo našu snagu i slabosti, kao i da ćemo pomoći jedni drugi. Bili smo tu jedan za drugoga. Bili smo prijatelji, ne i najbolji prijatelji. To i nije važno – znali smo da će nam odbrana koja ne prima golove dati veće šanse da dobijemo meč, nastavio je Vidić i dodao:

Srbija nije imala opcije napred koje Engleska ima, ali je ovaj tim Engleske izgrađen na odbrani i na timskom duhu, a ne na briljantnim individualcima. Engleski defanzivci nisu najbolji na svetu, ali imaju snažno zajedništvo i neophodan balans.

Za sam kraj, podsetio nas je i na igre Srbije na tom SP. Zaprepastila ga je jedna čudna situacija i prelaz sa najbolje na najgoru odbranu.

Srbija je otišla na SP i sve se raspalo. Bio sam suspendovan prvi meč, a onda povređen na ostalima. Imali smo povrede, nije bilo balansa i Argentina nas je razbila 6:0. BIli smo najbolja odbrana, a onda najgora. Nismo bili nijedno… Hoće li se to desiti i Engleskoj? Nemaju povrede ili suspenzije, ali imaju samopouzdanje i igraju kod kuće i dobijaju jer se dobro brane, zaključio je Nemanja Vidić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter