0
ATP

FOTO: Instagram/Screenshot/djokernole

ŠTA DORUČKUJE NAJBOLJI SVETSKI TENISER: Novak otkrio bez čega ne može da počne dan!

Objavljeno: 07.07.21 u 14:39

Na vreme je promenio način ishrane.

Srpski teniser Novak Đoković trenutno igra meč četvrtfinala Vimbldona protiv Mađara Martona Fucoviča. Ovo je najboljem svetskom teniseru čak 50. četvrtfinale na Gred slemovima, a imaće priliku da osvoji svoju 20. titulu na najvažnijim teniskim turnirima i tako se izjednači sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom.

Veliku pažnju medija privlači Đokovićeva ishrana. Srbin je pre 5 godina počeo sa zdravom hranom, a u jednom intervjuu je otkrio šta to jede za doručak.

Moja omiljena hrana za doručak su voće i zeleni smuti. Ne mogu da počnem dan bez toga, istakao je Đoković.

Potom je pričao kako tenis u odnosu na druge sportove nema iste fizičke zahteve. Takođe otkrio je da u toku mečeva ne jede mnogo.

Tenis je drugačiji sport od nekog drugog jer nema iste fizičke zahteve. U tenisu meč može da traje i pet sati, u toku mečeva uglavnom jedem urme, ponekad malo banane, ali uglavnom urme. Pijem vodu i dva različita energetska pića, i to je to. Verujem u psihu, u emocije, rekao je Novak i dodao:

Kažu kad si u strahu zgrči ti se stomak i ne možeš da jedeš. Strah, trema i motivacija, sve što se dešava kad izlaziš na finale Vimbldona zgrči ti stomak. Ne misliš da nešto jedeš i znaš da ćeš imati energije, zato to što si uradio uoči tog dana si uradio na pravi način da budeš na maksimumu. Plus adrenalin, maratonci trče po 10 sati, a ne pojedu ništa. Neko bi rekao: Kako?! Sve je moguće.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter