0
Fudbal

FOTO: Instagram/ 3gerardpique

PIKE PREDLAŽE PROMENU SISTEMA PENALA NAKON ŠTO JE ŠPANIJA ISPALA: Da li bi ovo rekao da je rezultat bio drugačiji!?

Objavljeno: 07.07.21 u 14:18

Sigurno im nije lako.

Fudbaleri Španije su svoje učešće na EP završili u polufinalu. Od njih je bila bolja reprezentacija Italije i to nakon penala 1:1 (4:2). Golove u regularnom delu meča su postigli Federiko Kijeza u 60. i Alvaro Morata u 80. minutu.

Dodatnih 30 minuta igre je prošlo bez pogodaka pa se pristupilo jedanaestercima. Prvi penal izvela je selekcija Italije, tačnije Manuel Lokateli čini je udarac odbranio Unai Simon. Potom je Dani Olmo propustio šansu da to kazni, pa je nakon prva dva šuta ostalo 0:0. U nastavku, svi koji su šutirali su bili precizni, osim Morate koji je postao tragičar Španije.

Odmah nakon poraza na Tviteru se oglasio i Đerar Pike koji je istakao da ovaj sistem izvođenja penala nije pošen. On je rekao da je ekipa koja druga šutira u podređenom položaju i da oseća veći pritisak.

Nije slučajno da su tokom velikih takmičenja koja su upravo u toku, Euro i Kopa Amerika, u sve četiri penal serije do sada pobedile ekipe koje su prve šutirale. Statistika pokazuje da one imaju više opcija. Na turniru kao što je ovaj to nije pošteno jer ekipa koja penale izvodi kao druga, kreće hendikepirana, zaključio je Pike.

Zatim su ga u komentarima mnogi upitali kako bi po njemu trebalo da se izvode jedanaesterci. Pike je odgovorio da je najbolji koncept ABBAABBAAB, jer bi tada prema njegovim rečima pritisak bio manji kada se promaši penal.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter