0
Domaći fudbal

foto: FK Partizan

PANTIĆ ISKRENO: „Nemojte da radite isto što i ja“

Objavljeno: 07.07.21 u 11:07

Danilo Pantić je dao savet za sve mlade fudbalere.

Danilo Pantić obukao je dres Partizana po treći put. On je Humsku napustio kao mlad fudbaler i potpisao za Čelsi, ali u klubu iz Londona nikada nije dobio šansu.

Njemu je sada istekao ugovor sa engleskim timom te je potpisao ugovor sa bivšim klubom i želi da karijeru vrati na pravi put.

– Generalno, bolje se osećam. To mi je bila neka vrsta opterećenja, gde znaš da se svake godine vraćaš i javljaš negde gde nemaš šanse da konkurišeš za tim. Sada sam igrač Partizana i stvarno se mnogo bolje osećam – počinje priču o novom početku Pantić.

Sa 25 godina, iako igrač i dalje u najboljim godinama, već nosi epitet iskusnog.

– Ušao sam u prvi tim iz kadeta sa 16 godina. Dugo sam tu i ljudi imaju osećaj kao da igram 15, 20 godina, iako mi je nepunih 25. Ipak, kada se zna šta sam sve prošao, zaista se osećam kao iskusan igrač. Uprkos tome, verujem da još mogu da napredujem kao fudbaler – istakao je za Novosti.

Povlačio bi drugačije poteze kada bi mogao da vrati vreme unazad.

– Znate kako, možda bih birao neku drugu ligu. Kada bih imao novu šansu i da mogu da biram, izabrao bih neku državu malo južnije. Španija, Italija… Ne bih pričao o tome, daleko je. Ako bude prilike, te lige bih birao. Kada me pitaju šta bih posavetovao mlađim igračima u šali kažem samo nemojte da radite što i ja. Važno je ići polako i postepeno.

Dva gola na pripremama najava su da bi Pantić mogao da igra važnu ulogu u sezoni koja počinje za deset dana.

– Ekipa je igrala dobro u prethodne dve utakmice. Bilo je dobro i defanzivno i ofanzivno. Postigao sam dva gola, a to je plod minulog rada. Radili smo na fizici, trčanju, mislim da će nam to mnogo doneti u Evropi. Zadovoljan sam kako je ekipa izgledala.

Drugi povratnik u tim Rikardo Gomeš je pun pogodak, tvrdi Pantić. 

– Videlo se koliko nam Rikardo znači. Pogotovu za kritične trenutke u igri, kada nemaš dobar ulazak u meč. Može da zadrži loptu, veoma je moćan i brz i jak. Mislim da će nam mnogo značiti.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter