0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

STEFAN KOVAČ ZA HOTSPORT: ‘U ekipi je sve izbalansirano na pravi način i nadamo se ulasku u grupnu fazu’

Objavljeno: 06.07.21 u 14:46

‘Bilo je uživanje gledati Barsine majstore u veznom redu’. 

Kraj priprema se bliži kraju. Ekipu sa Banovog brda u sredu očekuje prijateljski duel protiv Ašdoda, a meč sa ekipom iz Izraela je ujedno i generalna proba pred start sezone.

Ekspedicija Čukaričkog i dalje vredno radi i izabranici Dušana Đorđevića se spremaju za nove izazove. koji ih očekuju na tri fronta.

Za HotSport je govorio Stefan Kovač. Standardni vezista Brđana i nekadašnji fudbaler Crvene zvezde je prethodne sezone igrao na visokom nivou, a nada se da će tako nastaviti i u budućnosti.

SK: Tu smo već 12 dana i polako nas stiže umor. To se moglo primetiti u prvim minutima utakmice protiv Olimpije. Od starta priprema smo krenuli jako i mnogo se radi na fizičkoj spremi. Sada je sve podignuto na viši nivo i zaista osećam da sam spreman za izazove koji nas očekuju.

Mladi fudbaler je zadovoljan uslovima u Sloveniji. Čukarički je odigrao četiri utakmice i ostvario je isti broj pobeda. 

SK: Prvi put sam na Bledu. Jezero je veoma lepo i priroda je sjajna. Ljubljana je blizu, a tereni i hotel su na vrhunskom nivou.  Utakmice su tempirane baš onako kako nam je odgovaralo. Svaka utakmica mi je bila sve teža i teža. Očekuje nas duel sa Ašdodom. Čuo sam da Izraelci imaju kvalitetan tim, ali naš pristup je uvek isti. Želimo još jednu pobedu!

FOTO: FK Čukarički

Brđani u drugom kolu kvalifikacija za ulazak u Ligu konferencija igraju protiv Sumgaita.

SK: Iskreno, nismo se mnogo bavili ekipom iz Azerbejdžana. Prethodnih godina nismo prošli, ali mislim da je sada sve izbalansirano u ekipi. Mladi igrači su sazreli i nadamo se da ćemo proći u narednu fazu, a kasnije pokazati da smo ozbiljna konkurencija za ulazak u grupnu fazu.

Kovač je otkrio za koju ekipu iz inostranstva verno navija.  

SK: Najdraža mi je Barselona! Spustili su ritam u prethodnom periodu i nisu više kvalitetni kao nekada. Nadam se da će se uskoro vratiti na prepoznatljiv nivo. Volim i Mesija, ali najviše me impresioniraju vezni fudbaleri koji su igrali za Barsu. Pre svega izdvajam Ćavija i Inijestu. Tu su kasnije došli Buskets, Rakitić, Pjanić… Uživanje je gledati takav fudbal.

FOTO: FK Čukarički

Stefan je godinama bio član i važan akter u omladinskim kategorijama Crvene zvezde. Vezista je istakao da se raduje zbog uspeha crveno-belih u Evropi.

SK: Srećan sam zbog Zvezdinih uspeha u Ligi šampiona i Ligi Evrope! Nadam se da će još dugo praviti kvalitetne rezultate u Evropi i želim im da nastave u istom ritmu.

Mladi as Čukaričkog je u dosadašnjoj karijeri imao priliku da na terenu  vodi borbu za brojnim poznatim fudbalskim imenima .

SK: U našem prvenstvu mi je bilo najteže protiv Sume. Igrač Partizana je veoma eksplozivan i pravi je majstor. Bez obzira na visinu, on je veoma jak u duelu. Što se tiče fudbalera iz inostranstva, izdvojio bih Mojzea Kena. On je fizički moćan napadač. Dodao bih još  Lakongu iz Anderlehta i odličnog Zagadua. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter