0
Košarka

FOTO: FIBA

NIJE SVE TAKO CRNO: Juniori Srbije napravili veliki preokret protiv domaćina, u drugu fazu bez poraza! (VIDEO)

Objavljeno: 06.07.21 u 20:16

Srbija jeste zemlja košarke.

Cela naša zemlja je teško podnela poraz seniorske reprezentacije od Italije u odlučujućem meču za plasman na Olimpijske igre. Iako nam je nedostajalo dosta igrača, što zbog otkaza, što zbog povreda, bili smo favoriti, ali smo nažalost poraženi. Ipak, nije sve tako crno, srpska košarka definitivno ima budućnost, a evo i dokaza za to.

Juniorska reprezentacija Srbije, trenutno se nalazi u Letoniji gde se održava SP za igrače do 19 godina. Izabranici Zorana Lukića su ostvarili i treću pobedu na takmičenju, pa su nadmetanje u grupi završili bez poraza. Savladana je upravo domaća selekcija sa 71:70, nakon velikog preokreta i zaostatka od 17 razlike.

Najefikasniji u našoj ekipi bio je Nikola Jović sa 16 poena, dok su Petrović i Medarević dodali 12, odnosno 11 poena. Pre ovog trijumfa, Srbija je ubedljivo slavila protiv Irana 88:67 i Portorika 84:64.

Sada sledi duel osmine finala sa ekipom Japana koja je grupnu fazu završila sa skorom 0/3. Juniorsku reprezentaciju Srbije čine: Petar Kovačević (Mega), Nikola Đurišić (Mega), Nikola Jović (Mega), Aleksa Kovačević (Crailsheim Merlins), Stefan Todorović (SMU Mustang), Mihailo Petrović (Partizan), Lazar Stefanović (Partizan), Vojin Medarević (Dinamik), Lazar Joksimović (Zlatibor), Mihailo Mušikić (Mega), Matija Belić (Mladost), Filip Škobalj (Rostock Seawolves).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter