0
Domaći fudbal

FOTO: Screenshot

JEDINI SRBIN U BARSELONI JE BIO NEZAINTERESOVAN ZA FUDBAL: Nije znao ni protiv koga igra, a onda mu je Mihajlović prišao!

Objavljeno: 06.07.21 u 22:46

Zvuči neverovatno, ali je istina.

Jedna od mnogobrojnih legendi Partizana, sigurno je i Dragan Ćirić. Za crno-bele je odigrao 156 utakmica na kojima je postigao 45 golova, a zanimljivo je to da je on jedini Srbin koji je nosio dres Barselone. Karijeru je počeo u mlađim selekcijama Srema iz Jakova, da bi sa 18 godina potpisao prvi profesionalni ugovor sa ekipom iz Humske.

U Partizanu se zadržao 6 sezona, a onda je došlo vreme za transfer karijere. Ćirić je tada za oko 900.000 današnjih evra, prešao u redove Barselone. Da je bio zainteresovaniji za fudbal, mogao je dostići neviđene visine, govore njegovi bivši saigrači. Jednu anegdotu o popularnom Ćiri, ispričao je bivši bivši strateg Partizana Savo Milošević.

Igraju prijateljsku utakmicu Barselona i Sampdorija, na Nou Kampu. Ona poslednja utakmica pred početak prvenstva. Miha zna da je Ćira tu negde, traži ga da se pozdrave i ne uspeva. U nekom momentu, dok su bili na terenu, Miha mu u jednom trenutku priđe i javi mu se – ej, gde si Ćiro. A Ćira šokiran kaže – e, otkud ti ovde?, ispričao je Milošević.

Milošević se dotakao i toga da mnogo ljudi radi posao koji baš i ne voli, a otkriva da je baš takav bio i Ćira. Nakon Barselone, Ćirić je karijeru nastavio na pozajmici u AEK-u. Potom je proveo 4 godine u Valjadolidu, da bi sa fudbalom raskrstio upravo tamo gde je i počeo, u ekipi Partizana, u sezoni 2004/05.

Zanimljivo je to da je Dragan Ćirić u Barseloni nastupao u pravom timu iz snova koji je predvodio Luj van Gal. Pored njega, dres španskog giganta tada su nosili Hristo Stoičkov, Rivaldo, Enrike, Luiš Figo, Ćavi Ernandes i mnogi drugi.

Devet godina nakon završetka igračke karijere, usledilo je imenovanje za sportskog direktora Partizana. Ipak, tu funkciju je brzo napustio, već posle 2 meseca jer je bio izrazito nezadovoljan stanjem u srpskom fudbalu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter