0
Košarka

FOTO: FIBA

DA LI JE MOGUĆE DA JE NEKO DOBIO OVAKVU ČAST: Luki Dončiću posvećen praznik u Dalasu!

Objavljeno: 06.07.21 u 22:20

Toliko ga obožavaju.

Luka Dončić je kao i uvek kada igra košarku, u žiži evropske i svetske javnosti. Ovog puta, uspeo je da odvede reprezentaciju Slovenije na Olimpijske igre, tako što je u finalnom meču u Kaunasu savladana domaća selekcija Litvanije. Dončić je dominirao, ostvario je i tripl-dabl učinak, što se na FIBA takmičenjima ne dešava tako često.

Samo nekoliko dana nakon toga, iz Dalasa stiže jedno veliko priznanje za mladog Slovenca. Naime, tamošnje vlasti su odlučile da 6. jul nosi naziv ‘Dan Luke Dončića’. Ako je ovu počast za veliki doprinos Dalasu dobio sa samo 22 godine, šta li će tek biti za par sezona.

Dončić je sa samo 16 godina debitovao za prvi tim Reala iz Madrida. Sa njima je osvojio i Evroligu 2018. godine, kada je dobio priznanje i za najkorisnijeg igrača regularnog dela sezone, ali i fajnal-fora. Nakon toga, izabran je kao treći pik na draftu od strane Atlanta Hoksa, ali je odmah prosleđen u Dalas Maverikse.

Već u prvoj sezoni u najjačoj ligi sveta, pokazao je sav svoj raskošni talenat. Imenovan je za novajliju godine, a već 2020. je izabran i za Ol Star meč. Ove godine odigrao je 66 utakmica na kojima je prosečno beležio 27.7 poena, 8.6 asistencija i 8 skokova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter