0
Košarka

FOTO: Youtube/Screenshot

MUTA NIKOLIĆ ISKREN: ‘Ne može da bude i trener i selektor!’

Objavljeno: 05.07.21 u 18:20

Razočaran je legendarni Muta!

Srbija je doživela debakl protiv Italije. Nije uspela da obezbedi učešće na Olimpijskim igrama koje će ove godine biti održane u Tokiju.

‘Bili smo oslabljeni neigranjem pojedinih igrača, ali i drugi to mogu da kažu. Bili smo neuigrani, nisam video principe u odbrani. Uz uvažavanje igrača, pojedini su imali preveliku minutažu. Imamo dobre i odlične, najkorisnije u brojnim takmičenjima i zašto bi bio problem da se kaže da je moralo da prođemo dalje. Veliki neuspeh, da nazovemo imenom kako jeste.’ – rekao je Muta Nikolić za Mozzart Sport.

Muta takođe smatra i da je problem u tome što Kokoškov radi kao trener Fenerbahčea.

‘Kao što je Željkov povratak dobar za našu košarku, tako je i ovaj neuspeh loš. Ali sada kada je sve gotovo, dao bih Igoru podršku. Ne može niko da mu ospori određene kvalitete. Ipak, smatram da selektor treba da bude u punom profesionalnom statusu, odnosno da obavlja samo tu funkciju, a ne istovremeno da bude i trener u klubu. Jer selektorski posao ne traje samo tokom leta, već cele godine. Treba da se obilaze igrači, da se prate mlađe selekcije iz kojih će za godinu, dve da izađe budući nosilac seniorske reprezentacije.’

Ipak i pored brojnih kritika, veruje da je Igor bio najbolje rešenje.

‘Igor je bio najbolje rešenje (za selektora) i svi smo bili za njega. Dugo je u NBA gde je ostvario velike rezultate, ali čini se da se udaljio od Srbije. Nije pokazivao emociju, više je delovao (na klupi) kao surovi profesionalac. A u reprezentaciji je potrebna emocija.’ – zaključio je Muta Nikolić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter