6
Ostali sportovi

FOTO: Youtube/Screenshot

IKODINOVIĆU SMETA ŠTO NJEGOVA SUPRUGA NE NOSI ZASTAVU NA OI: Sportisti bi trebali da budu birani po svojim zaslugama!

Objavljeno: 04.07.21 u 13:40

Bio je oštar.

Srpsku zastavu na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju nosiće košarkašica Sonja Vasić i vaterpolista Filip Filipović. Ova vest nije se svidela takođe bivšem vaterpolisti Danilu Ikodinoviću, koji je očekivao da će njegova žena proslavljenja srpska odbojkašica Maja Ognjenović dobiti ovu čast.

Nošenje olimpijske zastave na OI je ogromna čast koja treba da pripadne sportistima koji su tu čast zaslužili. Sportisti bi trebali da budu birani po svojim zaslugama i nekim redom. U zasluge spadaju trofeji osvojeni,broj nastupa za reprezentaciju ponašanje na terenu i van njega. E, to bi tako moralo da bude, ali u Srbiji nije, jer su sns-ovci i to uspeli da degradiraju i da u sportu budu promovisani samo oni za koje oni kažu da budu promovisani i nagradjeni. Svi sportisti i sportiskinje koji idu na OI su već samim tim što učestvuju vrhunski, ali red mora da postoji, napisao je Ikodinović na Tviteru i dodao:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

Zastavu ove godine nose Filip Filipović, apsolutno zasluženo i Sonja Vasić, zasluženo, ali ovaj put preko reda. Fali joj još godina igranja za reprezentaciju i trofeja, ponašanje je besprekorno. Sad ću da vam predstavim nekog. Pitanje za ljude iz Olimpijskog komiteta i iz Odbojkaškog saveza Srbije. Da li znate ko je Maja Ognjenović?Znate ili ne znate? Evo, ja ću da napišem par redova i da vam je predstavim jer vi izgleda niste upoznati ko je ta žena. Maja Ognjenović za reprezentaciju Srbije igra od 2003. Za poslednjih 19 godina samo je leta 2017. preskočila igranje za reprezentaciju, jer je bila preumorna i sa sitnim povredama. Znači punih 18 godina je predstavljala svoju državu, rekao je Ikodinović.

Na kraju je zaključio da je ovo omalovažaanje njegove supruge Maje Ognjenović i da se Srbija ogrešila o jednu od najvećih sportiskinja koju je ikada imala. Takođe, dodao je i da Maju nije pitao za dozvolu da napiše ovaj tekst. Celu objavu možete pročitati na Tviteru.

Ona će igrati i ove igre i ako bog da uzeće zlato. Vi ćete joj se opet šlihtati i smeškatidizati je u visine, ali ste se ogrešili o jednu od najvećih sportiskinja koju je Srbija ikada imala. Sve sam ovo napisao kao gradjanin ove države, za koju sam i sam nekada nastupao i znam kolika je čast braniti boje svoje domovine. Znam i koliku ste nepravdu učinili time što ste zarad vaših jadnih interesa omalovažili Maju Ognjenović. Nisam pitao Maju za blagoslov da ovo napišem. Nadam se da mi neće zameriti. Za one koji će mi zameriti…. Znaju oni dobro šta bih im poručio, zaključio je Danilo Ikodinović.

0
0

6 Komentara

  1. Ipak,licno smatram da je zastavu trbala da nosi Maja,starija je,na zalasku karijere,Sonja divna gospodja i dobra kosarkasica

    0
    0
    Odgovori
  2. Ja razumem sve ,ali zasto Sonja Vasic ne bi nosila zastavu Srbije,pobogu?! Vrhunska igracica ,izuzetno plemenita devojka,posnasenje vrhunsko MVP Evropskog prvenstva,takodje Sonja Vasic nije clan ni jedne strane ,pa ni SNS-a,srecom naravno,niti joj treba ta beda u zivotu,ostvaren zena,u svakom smislu,u finansijkom porodicnom i svakom drugom smilsu…Tako da je ova Ikodinoviceva primedba smesna i tendeciozna.Da je kojim slucajem Vasiceva ,clan SNS,sto nije, i da je porsecna ili losa kosarskasica onda bi Ikodinoviceve reci imale smisla,ovko su smesne.Pogotov sto je Sonja MVP i najbolja kosarkasica Evropskog prvenstva i najzasluznija za zlatnu medalju ,pritom je na kraju karijere i ima 32 godine,i Olimpijske igre su joj verovatno poslednje takmicenje ,na kojem ucestvuje i zavrsice karijeru najverovatnije posle OI.Tako da ako neko traba da nosi zastavu Srbije to je Soanja Vasic,po svim pravilima.Da je to neko drugi rekao,a ne Ikodinovic muz Maje Ogenjenovic,onda moze to da ima neku tezinu ovako je smesno,i pristrasno.I zasnovano nazlost na politickim prepucavanjima,posto se i sam Ikodinovic bavi politikom ,i clan je jedne druge stranke.Tako da je ovo,vise politicko peprucavanje,i pristrasno prema svojoj zeni.Takodje moramo prizanti da je u Srbiji Kosarka ,polularniji sport od Odbojke,ali ni to cak nije bitno,niti se to gleda.Takodje i sama Vasiceva ,je daleko bolja u svom sportu kosarci,od Maje Ognjenovic u odbojci,tako da je sve to imalo uticaja.Ali navoditi ovakve nebuloze kakve navodi Ikodinovic,to je zasita neverovatno,steti i Maji Ognjenovic i Sonji Vasic.

    0
    0
    Odgovori
    • gluposti. Nije to stranačko prepucavanje. Čovek oseća nepravdu i iznosi svoj zaštitnički stav za svoju suprugu. To je baš lepo i ljudski. Kao neutralan , mislim da je debelo u pravu , iako je i Sonja prva liga.

      0
      0
      Odgovori
      • Slazem se ja prijatelju sa tobom,iznosti zastitinicki stav prema svojoj supruzi to je sve uredu.Sta mislis kada bi se javio suprug ,svkae nase sporitkinje od kojih je mnogo njih zasluzilo da nosi zastavu Srbije, i da kazu „ne ne treba ona da nosi zastavu Srbije nego bas moja zena“ kakav bi to cirkus onda bio?! Na sta bi to licilo.Ali kao sto je i sam naveo u tekstu ,to je njegovo misljenje i nije ga Maja Ognjenovic trela da to kaze ,on to oseca?! Tako da tu nema nista ni lepo ni ljudski.Sada ,po istom principu ,moze suprug Sonje Vasic da se oglasi i da kaze,ne nije tacno bas Sonja treba da nosi zastavu! I tako da se ceramo do sledece godine.Samo to ni njemu ni nekom drugom suprugu ,nasih sportiskinja ne pada napamet.Kakve su to gluposti i sprdacina od strane Ikodinovica?! Pogotov ako uzmemo u obzir da Sonja ima 32 godina i da joj je ovo zadnje takmicenje,i zadnja prilika da nosi zastavu Srbiji,i to potpuno zasluzeno .MVP,najbolja igracica minulog EP,i najzasluznija za zlatnu medalju nase zenske kosarke i zemlje Srbije ! Pritom izuzetna zena,blaga i odmerena u svakom nastupu u komentarima…Znaci iskusna vrhunska kosarkasica,na evropskom nivou MVP,izuzetna osoba i nije clan ni jedne partije sto je najvaznije, za razliku od Ikodinovica,koji se odavno bavi politikom,tako da jedini koji treba da se stidi, to je on u ovom trenutku. Takodje,kao sto sam naveo Maja Ognjenovic nije nikada bila u odbojci na nivou ,najbolje odbojskasice EP ili MVP-a.Znaci da nikada nije bila nasa najbolja odbojkasica,uvek je bilo mnogo boljih od nje u reprezentaciji,tako da ni po tom uslovu ,nije mogla da bude nosilaca zastave Srbije,jer to uvek pripada najboljima,sto Maja nikada nije bila,medju boljima da ,ali najbolja nikada .Sonja je MVP,znaci najbolja u Evropi . Vasa je stvar prijajtelju ,da mislite da je Ikodinovic upravu .Cinjenice ipak govore da nije ,nego je politika upitanju .

        0
        0
        Odgovori
        • Da li si ti normalan. Zenska kosarka popularnija zenske odbojke. Odbojkasica su daleko uspesnije od kosarkasica. Ocigledno pratis zensku kosarku samo od ove godine. Maja Ognjenovic je najbolji tehnicar sveta vec 10 godina. 4 puta proglasavana najboljim tehnicarem EP. Uvrstena u tim decenije. Osvojila svetsko, 3 EP, srebro na Olimpijadi. Ni u snovima Sonja ne moze biti bolja od jedne legende Maje. Glup si.

          0
          0
        • Da li je moguce da si ovo napisao ?
          Pritom ,moje misljenje je da je Sonja Vasic najbolja kosarkasica na svetu.
          Ali ovoliko nepoznavanje cinjenicnih stanja u sportu koji se zove odbojka je strasno.
          A pritom se pravis pametan.
          nikada nisi gledao sport kada kazes da Maja nikada nije bila ni blizu MVP
          nemas ti pojma i ne vredi ti objasnjavati.
          Lepo ti je rekao covek….

          0
          0

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter