0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

NOVOSADSKA ‘STARA DAMA’ ZAVRŠAVA PRIPREME U SLOVENIJI: Poslednji test – Voši će na megdan izaći Gorica!

Objavljeno: 03.07.21 u 12:16

Fudbaleri Vojvodine danas će odigrati poslednji prijateljski meč na pripremama u Sloveniji.

Od 17 časova, rival crveno-belih u Radomlju biće ekipa Gorice iz Velike Gorice, petoplasirani tim u Hrvatskoj nogometnoj ligi prošle sezone.

Gorica je osnovana 2009. godine, fuzijom NK Radnik iz Velike Gorice i NK Polet iz Buševca. Do spajanja je došlo tako što je NK Radnik, kao najbolji i najpopularniji klub u Velikoj Gorici, dospeo u ozbiljne finansijske probleme i pretilo mu je gašenje, pa je rešenje pronađeno u spajanju sa NK Polet iz obližnjeg Buševca. Iako u HNK Gorica sebe doživljavaju kao nastavljača tradicije NK Radnik, treba naglasiti da je to ipak novi klub, čija je istorija počela 2009. godine. Član Prve HNL, Gorica je postala 2018. godine, kada je po prvi put izborila plasman u najviši rang hrvatskog fudbala.

Kao domaćin, Gorica igra na stadionu SRC „Velika Gorica“ kapaciteta 3.400 mesta i kod kuće nastupa u kompletno beloj, dok u gostima igra u kompletno crvenoj opremi. Trener ekipe je 47-godišnji Hrvat Krunoslav Rendulić, koji na okupu ima tim čija se vrednost procenjuje na oko 22,25 miliona evra. Osim hrvatskih igrača, Gorica u svom trenutnom sastavu ima čak 13 stranaca i to po dvojicu igrača iz Holandije i po jednog iz Bosne i Hercegovine, Gane, Malija, Albanije, Nigerije, Gabona, Iraka, Litvanije, Irana, Senegala i Liberije.

Što se tiče ekipe Vojvodine, očekuje se da će šef stručnog štaba Slavoljub Đorđević ponovo veću minutažu ukazati igračima koji su se više nametnuli u dosadašnjem delu priprema, s tim da neće moći da računa jedino na Dušana Stevanovića, koji se oporavlja od lakše povrede.

Utakmicu će direktno biti prenošena na prvom kanalu televizije Arena sport, kao i na Novosadskoj TV.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter