0
Košarka

FOTO: KSS

KOKOŠKOV ZADOVOLJAN SJAJNOM IGROM REPREZENTACIJE: „Košarka je religija u Srbiji, zato je uzbudljivo igrati za reprezentaciju”!

Objavljeno: 03.07.21 u 19:10

Selektor reprezentacije zadovoljan nakon dobre partije i plasmana u finale

Srbija je uspela da se plasira u finale kvalfikacija za Olimpijske igre pobedom nad Portorikom. U finalu našu selekciju čeka Italija koja je odigrala odličan meč i savladala Dominikansku republiku.

Srbija je odigrača sjajno, a posebno se istakla u napadu i postigla čak 102 poena.

Selektor Igor Kokoškov bio je zadovoljan nakon pobede.

Portoriko ima dobar tim, strukturu, budućnost. Psihološki teška utakmica. Nismo imali previše vremena da se spremimo kao ekipa, bilo je povreda. Srećan sam što smo igrali nesebično, kao tim. Spajamo se u novi sistem, tu su igrači koji su spremni da igraju za reprezentaciju i da se žrtvuju. Dobro igramo, možemo bolje u odbrani. Biće važno izboriti se sutra sa visokim igračima Italije”, rekao je Kokoškov.

Zadovoljan je i energijom koju je reprezentacija dobila sa tribina.

“Znamo da je košarka sport broj jedan u našoj državi, jedan od najvećih, na neki način i religija. Znam da je zato uzbudljivo da se igra za reprezentaciju. Osećamo energiju od ljudi koji obožavaju naše igrače. Gledaju ih tokom sezone na TV-u, a sada mogu i uživo. Osećamo tu podršku”.

“Treba da proverimo medicinski status. Da nađemo energiju da igramo dan za danom, to će biti izazov. Trudićemo da branimo bolje jedan na jedan, tranziciju, skok. Odbrana će biti ključ jer imamo dovoljno talenta da postižemo poene”, rekao je Kokoškov.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter