0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

ĐORĐE JOVANOVIĆ ZA HOTSPORT: ‘Atmosfera u ekipi je sjajna! Fokusirani smo na utakmicu protiv Voždovca’

Objavljeno: 03.07.21 u 21:26

‘Olimpija je odlična ekipa! Rezultat na toj utakmici neće biti u prvom planu.’

Uprava FK Čukarički je napravila sjajan posao u januaru ove godine. Ekipi Dušana Đorđevića je nedostajao napadač, a na Banovo brdo je stigao Đorđe Jovanović.

Nekadašnjem golgeteru Partizana nije trebalo mnogo vremena za adaptaciju. Ofanzivac je tokom prolećnog dela šampionata u devet navrata savladao protivničke čuvare mreže.

Jovanović je u redove Brđana stigao iz Španije, gde je nosio dres Kadiza. Mladi napadač se trenutno nalazi u Sloveniji, gde sa ostatkom ekipe vredno radi i tempira formu za start nove sezone. Đorđe je za HotSport govorio o očekivanjima pred start naredne takmičarske godine, a prisetio se i jedne vrlo zanimljive priče iz hotela.

FOTO: FK Čukarički

Polako, ali sigurno se spremate za početak sezone. Da li si spreman za nove izazove koji vas očekuju?

ĐJ: Već 20 dana radimo u jakom ritmu. Do početka šampionata je ostalo još dve nedelje, a trenutno smo na nekih 70 odsto mogućnosti. Siguran sam da će biti sve bolje i bolje, kako vreme bude prolazilo. Što se mene konkretno tiče, mislim da ima mesta za napredak. Zadovoljan sam, ali noge su još uvek teške i svakodnevno naporno radim.

U nedelju vas očekuje utakmica sa Olimpijom. Ko je po tvom mišljenju glavni adut ekipe iz glavnog grada Slovenije?

ĐJ: Oni su sjajna ekipa! Kao i nas, očekuju ih kvalifikacije za ulazak u grupnu fazu Lige konferencije. Izdvojio bih njihovog trenera! Imaju odlične fudbalere, ali siguran sam da je Savo glavni adut. Voleo bih da slavimo, ali rezultat sigurno neće biti u prvom planu.

U ekipi vlada odlična atmosfera. Da li bi mogao da izdvojiš neku anegdotu sa ovogodišnjih priprema?

ĐJ: Istina! Društvo je sjajno i izgledamo kao pravi tim, kako na terenu, tako i van njega. Pre nekoliko dana smo se takmičali u video igri ‘NBA’. Odlučili smo da napokon proverimo ko je bolji. Bojan Roganović i ja smo odmerili snage, a pre toga je došlo do opklade. U slučaju moje pobede, Roganović je morao da obrije bradu koju ima godinama. U suprotnom, moj zadatak je bio da skratim obrve. Vođena je velika borba i on je pobedio. Prevario me je – rekao je Đorđe sa osmehom na licu.

FOTO: FK Čukarički

Čukarički u Evropi startuje utakmicom protiv Sumgaita. Da li je igrački kadar već upoznat sa ekipom iz Azerbejdžana?

ĐJ: Do prve utakmice u kvalifikacijama ima još dosta vremena. Stručni štab i uprava nisu želeli da nas opterećuju takvim informacijama. Trenutno smo fokusirani na meč 1. kola Superlige Srbije protiv Voždovca. Želimo da na što bolji način startujemo u nacionalnom šampionatu i da od početka budemo na visokom nivou.

Napadač si i od tebe se uveč očekuje veliki broj pogodaka u protivničkoj mreži. Koliko je važna efikasnost za jednog golgetera tokom pripremnog perioda?

ĐJ: Jednostavno je, ja uvek volim da postignem gol. Tokom zimskih priprema u Turskoj se nisam upisao u strelce. Prvenstvo je počelo, a onda sam u devet navrata savladao golmane. To je pravi dokaz da efikasnost na priprema nije od presudnog značaja. Vredno se radi na fizičkoj spremi. Želim da igram i nije važno ko će od saigrača postići pogodak – zaključio je napadač Čukaričkog u razgovoru za HotSport. 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter