0
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

SRĐAN MIJAILOVIĆ ZA HOTSPORT: ‘Prethodne sezone smo postavili određene standarde! Srećan sam u dresu Čukaričkog’ (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 02.07.21 u 19:17

‘Utakmice sa ekipama iz Rusije nikada ne mogu biti revijalne. Oni igraju izuzetno čvrsto.’

Bliži se kraj 8.dana na Bledu. Ekipa Čukaričkog se sprema za nove izazove. Tim sa Banovog brda će u nedelju odmeriti snage sa Olimpijom iz Ljubljane. Dušan Đorđević i ekipa su obavili prepodnevni trening, a onda je usledio zasluženi odmor.

Srđan Mijailović je pružao fenomenalne partije tokom prethodne sezone. Iskusni fudbaler je uneo sigurnost u sredini terena. Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde se našao u među kandidatima u izboru za igrača godine u ekipi sa Banovog brda. Bez obzira na svakodnevne obaveze, Srđan je izdvojio vreme i izneo svoje utiske sa dosadašnjeg dela priprema u razgovoru za HotSport.

FOTO: HOTSPORT

Ekipa već osam dana vredno radi na Bledu. Kakvi su tvoji utisci nakon završetka prvog dela priprema u  Sloveniji?

SM: U Beogradu smo se dobro spremili za dolazak na Bled. Imali smo dobru bazu na domaćem terenu. Kako u Srbiji, tako i ovde. Nastavili smo u dobrom ritmu. Imamo dva treninga u toku dana i smatram da radimo odlično. Već smo odigrali  prve utakmice i iz meča u meč izgledamo sve kvalitetnije.

Čukarički je u četvrtak putovao u Austriju. U Zebodenu je odigrana utakmica protiv Arsenala iz Tule. Meč je prijateljskog karaktera, ali na terenu je viđena prava borba. 

SM: Sa ekipama iz Rusije nikada nije revijalna utakmica. Oni imaju odlične ekipe koje uvek pružaju maksimum na terenu. Pripremnim utakmicama pristupaju na isti način kao i ligaškim. Imali smo kvalitetnog rivala i slavili smo sa 3:1. Uspeli su da izbore opstanak, a prethodnih sezona su završavali među najboljim ekipama. Smatram da smo odigrali dobar meč i zasluženo slavili – rekao je Srđan sa osmehom na licu.

Iza vas je izuzetno uspešna sezona. Gde po tvom mišljenju ima mesta za dodatni napredak u igri?

SM: Ostvarenim rezultatima smo postavili određene standarde. Nikako ne smemo biti ispod očekivanog nivoa i želimo da naredne sezone budemo još uspešniji. Ova ekipa ima pobednički karakter! Igrači se i na treningu bore kao na takmičarskoj utakmici. Želimo najmanje 3. mesto u nacionalnom šampionatu i što bolji plasman u Kupu Srbije.To je takmičenje u kome vidimo šansu u borbi za trofej. Uskoro nas očekuju obaveze u Evropi i uz malo sreće, nadamo ulasku u grupnu fazu.

Pružaš odlične partije, a izgledaš srećno i zadvoljno van terena. Da li je Čukarički klub u kome se najlepše osećaš u dosadašnjem delu karijere?

SM: Prihvatili su me veoma lepo. Saigrači, treneri, uprava, svi su izuzetno korektni. Osećam se baš prijatno i srećan sam u dresu Čukaričkog.

FOTO: HOTSPORT

Kako komentarišeš uspehe svog nekadašnjeg kluba – Crvene zvezde?

SM: To je klub u kome sam ponikao i napravio prve fudbalske korake. Nastupao sam i za prvi tim Crvene zvezde. Godinama pružaju sjajne partije u Evropi. Želim im da nastave tako! Trenutno sam fokusiran samo na Čukarički i misli su mi ‘uperene’ ka narednim izazovima.

Nastupao si u Rusiji. Da li možeš da uporediš njihov elitni rang takmičenja sa Superligom Srbije?

SM: Tamo se igra znatno čvršće! Redovno su primetni oštri i jaki dueli. U Rusiji se redovno izdvaja pet ili šest ekipa, a ostale su na nivou našeg takmičenja – zaključio je sjajni vezista u razgovoru za HotSport.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter