0
Fudbal

Foto: Twitter screenshot

ŠPANIJA IPAK U POLUFINALU: Zomer ovoga puta nije uspeo da spase Švajcarce!

Objavljeno: 02.07.21 u 21:02

Španija je u polufinalu Evropskog prvenstva!

Regularni deo meča završen je rezultatom 1:1, te su ekipe ušle u produžetke. U dodatnih 30 minuta meča nije bilo pogodaka i ponovo su usledili penali na meču Švajcarske. Ovoga puta sreća nije bila na njihovoj strani, te je Španija slavila rezultatom 3:1 i plasirala se u polufinale koje je na programu šestog jula.

Španija je u prednost došla već na samom startu meča. Na odbijenu loptu posle kornera natrčava Đordi Alba, šutira, pogađa Zakariju, koji skreće loptu iza leđa Jana Zomera i Španija je povela u osmom minutu.

Nakon postignutog gola pokušali su Španci da umrtve ritam meča i da preko poseda sačuvaju prednost, te nije bilo velikog broja prilika u prvom poluvremenu. Koke je šutirao iz slobodnog udarca preko gola, dok su Švajcarci imali dva šuta glavom nakon kornera.

U drugom poluvremenu su Švajcarci zaigrali bolje. Prvo je Zakarija šutirao preko gola, da bi se u 62. minutu istakao golman Španije Unai Simon. On je odlično intervenisao nakon lepe akcije Švajcaraca koju je završio Zuber ali je njegov udarac zaustavio Simon.

Švajcarska u 77. minutu ostaje sa igračem manje, pošto je asistentu kod gola Flojleru, Majk Oliver pokazao direktan crveni karton.Bio je to veoma oštar start sa dve noge. Do kraja nije bilo uzbuđenja, pa je utakmica otišla u produžetak.

U produžetcima se istakao Jan Zomer koji je skinuo tri zicera španskim fudbalerima. Švajcarci su se grčevito branili i bukvalno nisu prešli polovinu terena, ali su uspeli da obezbede penale kao što je bio slučaj u meču sa Francuskom.

Prvi penal promašio je Buskets, pošto je u prvoj seriji pogodio stativu! Pogodili su Olmo i Gavranović, a onda je Unai Simon odbranio Šeru na kraju druge serije i Španije se vratila.

A onda ponovo Zomer briljira i brani penal Rodriju na startu treće serije. Odgovorio je Unai Simon istom odbranom kao i Šeru za pravu ludnicu, pa je posle treće serije ostalo 1:1. Moreno je bio siguran na startu četvrte serije za 2:1, pa je Vargas šutnuo preko gola i Španija je imala meč loptu. Ojarzabal pogađa za 3:1 i šalje Španiju u polufinale.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter