1
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

PREDSEDNIK GRADSKE OPŠTINE ČUKARICA: ‘FK Čukarički je klub koji zaslužuje veliki respekt’

Objavljeno: 02.07.21 u 16:17

Srđan Kolarić je imao samo reči hvale za ekipu sa Banovog brda.

Bled je lokacija na kojoj ekipa Čukaričkog vredno i naporno radi u sklopu priprema za narednu sezonu. Izabranici Dušana Đorđevića su u Sloveniju doputovali u društvu funkcionera kluba sa Banovog brda. 

Predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić je posetio klub na pripremama. Kolarića su na Bledu ugostili predsednik kluba Dragan Obradović, direktor Vladmir Matijašević, tehnički direktor Goran Grkinić i koordinator Omladinske škole FK Čukarički  Milovan Sikimić. 

Srđan Kolarić je pohvalio rad ekipe iz Beograda i istakao je da klub mnogo doprinosi opštini.

– Imao sam sastanke sa investitorima iz Slovenije, koji su spremni da ulažu u opštinu Čukarica. Iskoristio sam priliku da, kad sam već tu, posetim fudbalski klub Čukarički na pripremama na Bledu. Veliko mi je zadovoljstvo da posetim ekipu koja ima odličnu saradnju sa opštinom Čukarica. To je klub koji ne zahteva ništa od opštine, a daje velike rezultate. Takođe, Čukarički je jedan od najvećih platiša poreza i sve je to za veliki respekt – istakao je Kolarić.

Predsednik Gradske opštine Čukarica je izdvojio vreme da pogleda utakmicu između Čukaričkog i Jadran Dekanija.

-Video sam da su igrali mlađi momci, u razgovoru sa rukovodstvom kluba dobio sam informaciju da je većina momaka iz Omladinske škole Čukaričkog, zbog toga mi je posebno drago. Mladim ljudima se daje prilika da se pokažu i dokažu, zadovoljstvo je ulagati u mlade i pomagati ih, a Čukarički neguje tu tradiciju da od najmlađih selekcija pa nadalje nedri mlade sportiste.

PROČITAJTE JOŠ: KOMITET ODLUČIO: Evo ko će nositi zastavu Srbije na Olimpijskim igrama!

– Opština Čukarica mnogo ulaže u sport i sportiste, u sve sportske aktivnosti i pomoć klubovima. Ali, fudbalski klub Čukarički se sam finansira, gaji nove sportiste, koji će danas-sutra biti vrhunski igrači . rekao je Kolarić.

Postoje planovi da se u narednom periodu obave određeni radovi na stadionu ekipe sa Banovog brda. Klubu za takav poduhvat potrebne dozvole.

-Sve dozvole koje mogu da se dobiju su ili na nivou opštine ili grada Beograda. Sve što fudbalski klub Čukarički traži, tu smo da pomognemo, ali moramo da poštujemo propise, kako urbanističke, koje je propisao grad Beograd, tako i opštine, da sve bude u skladu sa propisima. Uvek ćemo izaći u susret, da vidimo koje su to potrebe Čukaričkog, ali normalno uz poštovanje svih onih propisa grada Beograda i Republike Srbije – istakao je prvi čovek Gradske opštine Čukarica.

0
0

1 Komentara

  1. SVe zavisi kako gledas na pojam kvaliteta. fudbalu je polazna stvar da li taj klub ima ozbiljnan broj navijaca. Moze li napuniti stadion kad igra ozbiljne meceve? Osim CZ i PFK u Beogradu tesko da i jedan drugi klub moze pomoliti glavu na nekomozbiljnijem nivou. Jednostavno,limit je svakog kluba -navijaci. Ostalo se dade adjustirati,pa i nadomestiti.
    Daleko od toga da ovim hocu da minimizujem znacaj kluba i njegovu reputabilnost. Cuka je sada ozbiljan klub za nase pojmove, ali za pocetak neka udje u grupnu fazu evropskog takmicenja i tu osvoji koji bod. Onda da se stabilizuje na tom nivou i da se ponavlja. TIme dobija i navijacku masu, siri navijacku bazu, jaca materijalnu bazu…Nika neces biti veliki klub ako lesinaris i lovis otpatke Partizana i Zvezde za dzabaleske. Najbolji put je investiranje u materijalnu bazu, u tim ,u omladinsku skolu.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter