0
Fudbal

FOTO: Twitter screenshot

NAJBIZARNIJI POTEZ U FUDBALU: Son ubedio Totenhem da ga pusti na OI, pa doživeo sulud šok u domovini

Objavljeno: 02.07.21 u 09:40

Son Hju Min ipak neće nastupiti na Olimpijskim igrama.

Najbolji južnokorejski fudbaler je doživeo neverovatnu situaciju u domovini pošto je teškom mukom čelnike Totenhema ubedio da mu dopuste da nastupi u Tokiju.

A kada je dobio’zeleno svetlo’ u Londonu, stigao je šok iz Južne Koreje. Son se spremao da se priključi nacionalnom timu i bude jedan od džokera, odnosno trojice dozvoljenih fudbalera starijih od 23 godine, a onda nije bio uopšte pozvan u reprezentaciju.

Selektor Kim Hak-Buma je pozive uručio Hvang Ui-Jou iz Bordoa, Kvon Čang-Hunu iz Suvona i igraču Pekig Guana Kim Min-Jeu.

Mesta za igrače starije od 23 godina su tako upražnjena, a selektor Južne Koreje je potom otkrio bizarne razloge kojim se vodio.

Hvang, Kvon i Kim su izabrani jer mogu da pokriju specifične stvari na svojim pozicijama koje su nam potrebne. Son je pokazao veliku volju da bude uz ekipu na Olimpijskim igrama i želim da mu se zahvalim na tome.

Son Hju Min je najbolji fudbaler Južne Koreje već godinama, samo protekle sezone je u Premijer ligi postigao 17 pogodaka uz deset asistencija, te se ova odluka selektora Južne Koreje, a i saveza koji na istu nije reagovao, može smatrati jednom od najbizarnijih u poslednje vreme.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter