0
Ostali sportovi

FOTO: Instagram/asko_kolasinac

KOLAŠINAC OTKRIO ZAŠTO JE IZABRAO SRBIJU PRE BOSNE I HERCEGOVINE: Potcenili su ga, pa im je dokazao koliko vredi!

Objavljeno: 01.07.21 u 13:31

Bio je to dobar izbor.

Asmir Kolašinac je izborio učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju, pokazavši da je najbolji kad je najteže. On je normu za plasman izborio poslednjeg dana i to iz svog poslednjeg hica, pa će Srbiju predstavljati po četvrti put na najvećoj svetskoj smotri.

Tokom intervjua za Face koji vodi poznati novinar Senad Hadžifejzović, Asmir je otkrio da je postojala šansa da nastupi za reprezentaciju BiH, ali su ga oni potcenili. Kolašinac ističe da je sport u Srbiji na mnogo ozbiljnijem nivou, kao i da država dosta više ulaže u njega.

Ljudi koji vode sport u BiH, ne mogu da kažem da su samo oni krivci, zakon o sportu postoji u Bosni, ali se ne primenjuje. Ulaganje u sportiste je minimalno. Jedan Srpski atletski savez ima veći budžet nego kompletan budžet za sport u celoj Bosni. Krajem 2007. godine sam bio pri kraju sa studijama i tada je postojala mogućnost da nastupam za Bosnu, još nisam nastupao za Srbiju. U tom trenutku su postojala tri bolja bacača u Srbiji i nekako je možda bilo logično da razmišljam u tom smeru, tada mi je jedan čovek, ne bih ga pominjao jer je umro, rekao „ako misliš da ćeš ikada baciti olimpijsku normu, onda si ti mnogo ambiciozan momak“, počeo je Asmir.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Asmir Kolašinac (@asko_kolasinac)

Potom je dodao da ga je to pogodilo, ali ga je i motivisalo. Zaključio je i da je za gotovo sve što je postigao u sportu zaslužna Srbija.

To me je malo pogodilo, ali me je i motivisalo. Otišao sam i odlučio za Srbiju i iz ovog ugla, uopšte se ne kajem, jer sam ovamo tako dočekan, toliko se ulagalo u mene, sve što sam postigao u karijeri postigao sam zahvaljujući državi Srbiji koja je ulagala i još ulaže. Taj zakon o sportu ovamo funkcioniše perfektno i zaista sam ponosan zbog toga, istakao je Asmir Kolašinac.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter