1
Košarka

FOTO: KSS

SRBIJA U NEIZVESNOJ ZAVRŠNICI SAVLADALA FILIPINE I OBEZBEDILA PRVO MESTO: Povreda Jovića, tri igrača propustila meč!

Objavljeno: 30.06.21 u 22:03

Sada nas očekuje polufinale.

Košarkaška reprezentacija Srbije je u drugoj rundi kvalifikacija za Olimpijske igre bila bolja od Filipina sa 83:76. Nakon slavlja nad Dominikancima, ovo je druga pobeda za izabranike selektora Igora Kokoškova, čime je obezbeđeno prvo mesto u grupi pred nastavak takmičenja.

Najefikasniji je bio Boban Marjanović sa 25 poena i 10 skokova uz šut iz igre 12/18. Pratio ga je Dobrić sa 16, potom Teodosić sa 13 i Anđušić sa 12 poena. Na drugoj strani, istakao se Kvame sa 17 poena.

Treba napomenuti da zbog povrede, ovaj meč nisu igrala tri vrlo bitna igrača za našu selekciju. Nikola Kalinić, Nemanja Bjelica i Vasilije Micić su pauzirali, dok se u toku samog meča povredio i Stefan Jović. Njegov status će biti poznat u narednim danima, a se nadamo da će biti spreman za polufinale.

U drugoj grupi u kojoj se nalaze Portoriko, Senegal i Italija odigraće se samo jedan meč. Naime, zbog pozitivnih na koronavirus, Senegal je istupio iz takmičenja, pa će rival Srbiji u polufinalu biti poraženi iz duela PortorikoItalija.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter