0
Domaći fudbal

FOTO: Hotsport

PROLETER REMIZIRAO U TURSKOJ: Petrić sjajnim bravurama pokazao klasu!

Objavljeno: 30.06.21 u 19:34

Drugu utakmicu na pripremama u Turskoj, Proleter je odigrao protiv bugarskog Boteva iz Plovdiva.

Loše je počelo za ekipu Proletera, jer je nakon prodora levog beka ekipe Boteva, Skopljak skrivio kazneni udarac. Čini se da je glavni arbitar previše lagano dosudio penal. Ipak, rezultat je ostao nepromenjen, jer je Petrić izvanrednom intervencijom sačuvao mrežu svog tima.

Nije previše sadržajno bilo prvo poluvreme, a među momentima vrednim pomena jeste i udarac Bašanovića u 32. minutu, kada je lopta otišla tik iznad prečke.

Fenomenalnu paradu napravio je Petrić, zaustavivši slobodan udarac sa 20 metara.

Nekoliko sekundi pre kraja prvog poluvremena ekipa iz Plovdiva je pogodila stativu.

Početak drugog dela igre doneo nam je i najveću priliku za tim iz Novog Sada. Kiks odbrane Boteva iskoristio je Viktor Živojinović da izađe „1 na 1“ sa golmanom, ali je čuvar mreže Boteva bio siguran.

Tandem Danoski – Kaluđerović nastavio je da „rešeta“. U 52. minutu fenomenalan centaršut Danoskog u gol je pretvorio Kaluđerović glavom.

Nakon postignutog gola ekipa Proletera je promenila gotovo čitav tim.

Odgovor u vidu izjednačenja usledio je u 63. minutu. Nakon gužve u kaznenom prostoru, Botev je uspeo da dođe do izjednačenja.

Ekipa iz Plovdiva je preuzela inicijativu, ali to nije igralo preveliku ulogu, jer nisu stvarali šanse.

Poslednju šansu na utakmici imao je Proleter, iz slobodnog udarca sa 20-ak metara od gola . Šutirao je vezista Mihajlović, ali je lopta otišla iznad prečke.

 

PROLETER: Petrić, Milošević, Bašanović, Skopljak, Marjanović, Kojić, Jovanović, Mitrović, Danoski, Živojinović, Ortiz

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter