0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

OZBILJAN IZAZOV ZA IZABRANIKE SLAVOLJUBA ĐORĐEVIĆA: Vojvodina izlazi na megdan šampionu Slovenije! (VIDEO)

Objavljeno: 30.06.21 u 13:01

Fudbaleri Vojvodine danas će odigrati treću prijateljsku utakmicu na pripremama za novu sezonu.

Saopštenje FK Vojvodina prenosimo u celosti.

-Od 18 časova u Gornjoj Radgoni, rival crveno-belih biće ekipa Mure iz Murske Sobote, aktuelni šampion Slovenije.

NŠ Mura (nogometna škola Mura) je osnovana 2012. godine, preuzimajući omladinsku školu ND Mura 05, kluba koji je nakon sezone 2012/13. prestao da postoji. Za samo sedam godina, NŠ Mura je prešla put od četvrte do prve lige, a godinu dana kasnije, pobedom nad ekipom Nafte 1903 u finalu, uspela je da osvoji svoj prvi trofej – Kup Slovenije. Interesantno je to da je ovaj finalni meč odigran istog dana kada i finale Kupa između Vojvodine i Partizana u Nišu – 24. juna 2020. godine.

Kao dva osvajača Kupa, Mura i Vojvodina su se zimus po prvi put sastali međusobno na pripremama u Turskoj, kada je slovenački tim pobedio sa ubedljivih 5:1. Iako je tadašnji poraz „stare dame“ doživljen prilično neočekivano i pomalo tragično, u nastavku sezone se pokazalo da je Mura izuzetno kvalitetan tim, s obzirom na to da je ovaj klub na kraju uspeo da osvoji titulu šampiona Slovenije.

FOTO: FK Vojvodina

Mura je do titule došla na zaista neverovatan način – pobedom u gostima u poslednjem kolu nad direktnim konkurentom Mariborom rezultatom 1:3, pri čemu joj čak ni trijumf od 1:2 ne bi bio dovoljan za trofej, s obzirom na to da je titulu osvojila zahvaljujući boljoj gol-razlici i to bukvalno za jedan gol. Prošlu sezonu, koja je najuspešnija u kratkoj istoriji kluba, Mura je zaokružila osvajanjem „duple krune“, s obzirom na to da je osvojila još jedan Kup Slovenije.

Ove sezone, Mura će učestvovati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, gde će joj u prvom kolu rival biti ekipa Škendije iz Severne Makedonije. Trener tima je 49-godišnji Slovenac Ante Simundža, koji na raspolaganju ima ekipu čija se vrednost procenjuje na oko 8,14 miliona evra. U svom sastavu, pored domaćih igrača, on može da računa i na čak 10 stranaca, od kojih šestorica dolaze iz Hrvatske, po jedan iz Togoa i Bosne i Hercegovine, a tu su i dvojica državljana Srbije.

To su nekadašnji fudbaler Čukaričkog i osvajač Svetskog prvenstva sa U-20 reprezentacijom Srbije Staniša Mandić, koji je potom odlučio da prihvati crnogorsko državljanstvo i zaigra za reprezentaciju Crne Gore, kao i 24-godišnji napadač Jovan Koprivica, koji je čitavu svoju dosadašnju karijeru proveo u Sloveniji.

Kao domaćin, Mura igra na stadionu „Fazanerija“ kapaciteta 5.500 mesta i kod kuće nastupa u crno-beloj, a u gostima u kompletno beloj opremi.

Što se tiče Vojvodine, šef stručnog štaba Slavoljub Đorđević će na ovom meču nešto veću minutažu dati igračima koji su mu se nametnuli u dosadašnjem toku priprema, a navijači „stare dame“ i svi ostali ljubitelji fudbala će utakmicu moći da gledaju na Novosadskoj TV, kao i na „Youtube“ kanalu FK Vojvodina preko linka – piše na sajtu kluba iz Novog Sada.

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter