3
Domaći fudbal

FOTO: FK Radnički Niš

NIŠLIJE IMAJU JASNU PORUKU: ‘Slažemo se sa predsednikom Vučićem! Želimo da se fudbal igra širom Srbije’

Objavljeno: 30.06.21 u 12:55

Fudbalski klub Radnički je protiv smanjenja Superlige Srbije na 12 klubova, jer je to vodi u ‘beogradizaciju’ srpskog fudbala.

Saopštenje FK Radnički prenosimo u celosti.

-Želimo da se fudbal igra širom Srbije. U Loznici, Šapcu, Somboru, Užicu, Pirotu, Leskovcu, Vranju, Zaječaru... Slažemo se sa predsednikom Srbije Aleksandarom Vučićem da je neophodno da se ulaže u razvoj srpkog fudbala i zato smo protiv toga da sve svedemo na Beograd.

FK Radnički se zalaže i za izbore na svim nivoima u Fudbalskom savezu Srbije. Takođe, sumnjamo i u novu sudijsku organizaciju. Mi i dalje ne znamo na koji način se biraju sudije, ko ih bira i po kom kriterijumu, niti je definisano pitanje kontrole i odgovornosti za one koji ne rade dobro svoj posao. FK Radnički se zalaže da se uspostavi sistem sudijske organizacije, koji neće biti nečiji lični izbor. Sumnju odmah izaziva i to da se na sadašnjem spisku sudija nalaze oni poput Lazara Lukića, Pavla Tomića, Marko Ivkovića i sličnih…

Naglašavamo i da komentator na televiziji Arena Sport nije kriterijum da li neki sudija sudi dobro ili ne, a da se već godinama pravi takva atmosfera.

Takođe, smatramo i da FSS duguje odgovor, pre svega srpskoj javnosti, ko ih vodi, da li su to sadašnji funkcioneri, činovnici ili su to neki za koje verujemo da su bivši, jer je trenutno delovanje netransparentno – navodi se u saopštenju ekipe sa stadiona ‘Čair’.

0
0

3 Komentara

  1. i ovo zlo ce se zavraiti! ne mozete traziti da igrate super ligu po kriterijumu reprezentativnosti. kada budete imali kvalitet da prodjete prvo kolo predkvalifikacija za cipiripi kup onda cete igrati superligu. sram vas bilo i vas i sve vas koji trazite leba preko pogace

    0
    0
    Odgovori
    • ti decko nisi normalan ako tako razmisljas poenta cele price je da treba da zivi srbija i da se fudbal igra svuda a ne samo u beogradu i novom sadu…

      0
      0
      Odgovori
      • Malo ti je neprikladan ovaj komentar. Uporđivati BG i NS u smislu klupskih predstavnika u najvišem rangu nije nimalo suvislo. BG ima 4 kluba u LL Superligi, a NS ima 2. To što uz Radnički i Car Konstantin nije u Superligi je pitanje ekonomije, FSS Niša, Grada Niša i privatnih sponzora. Organizujte se malo bolje, privucite kvalitet i platite ga, formirajte navijačke baze za svoje klubove u svojim gradovima i onda ćete imati vrhunske klubove. Ovako, samo puka demagogija i ništa više.

        0
        0
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter