0
Fudbal

FOTO: Twitter screenshot

VELIKO SLAVLJE NA ‘VEMBLIJU’: Sterling i Kejn odveli Englesku u četvrtfinale! (VIDEO)

Objavljeno: 29.06.21 u 19:57

Napadač Totenhema je kaznio promašaj Milera u samoj završnici meča.

Završena je još jedna utakmica prvog kola nokaut faze na Evropskom prvenstvu. Engleska je na čuvenom ‘Vembliju’ ugostila nacionalni tim Nemačke.

Domaćin je imao veliku podršku sa tribina tokom cele utakmice. U Engleskoj se dugo čekalo na ovaj duel i navijači obe selekcije su sa nestrpljenjem čekali početak meča.

Ni Joakim Lev, a ni Sautgejt nisu želeli previše da rizikuju. Svi su svesni značaja derbija u Londonu. Tokom prvih 45 minuta igre, posed lopte je bio prilično izjednačen. Gotovo da procentualno i nije bilo razlike.

Poslednji takmičarski meč između Engleske i Nemačke odigran je na Svetskom prvenstvu 2010. godine. Izabranici selektora Leva su u Južnoj Africi slavili sa ubedljivih 4:1.

Englezi su u prvom poluvremenu u dva navrata ozbiljno ugrozili gol protivnika. Rahim Sterling je u 16. minutu sjajno šutirao, a njegov pokušaj je fenomenalnom reakcijom ulepšao Manuel Nojer. Hari Kejn je u samom finišu prvog dela igre bio u odličnoj prilici, ali su defanzivci protivničke selekcije reagovali na adekvatan način.

Nemci su zapretili preko Vernera u 35. minutu. Pikford je bio siguran i uspeo je da sačuva mrežu svoje ekipe. Nije bilo pogodaka pre odlaska na pauzu.

Situacija se nije znatno promenila u nastavku, ali stiče se utisak da su izabranici Joakima Leva bili za nijansu konkretniji do 60. minuta.

Kako se bližio kraj regularnog dela utakmice, na terenu je bilo sve uzbudljivije. Domaća selekcija je stvorila ozbiljnu priliku i nastala je erupcija na tribinama. Rahim Sterling je savladao Nojera i Engleska je stigla do prednosti.

Tomas Miler je u imao neverovatnu priliku u 81. minutu. Iskusni fudbaler Bajern Minhena je iskoristio protivničku grešku i izašao je sam ispred čuvara mreže. Milimetri su odlučili, ali lopta je otišla pored stative.

Engleska je brzo kaznila promašaj iskusnif ofanzivca. Hari Kejn je postigao prvi gol na ovom šampionatu i odveo je svoju selekciju u četvrtfinale.

Nemci više nisu imali šanse za prolazak u narednu fazu. Ovo je bila oproštajna utakmica za selektora Nemačke. Joakim Lev će napustiti klupu nacionalnog tima nakon 15 godina.

Ekipu Gereta Sautgejta u borbi za polufinale očekuje duel sa boljim iz meča Švedska – Ukrajina.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter