0
Evropske lige

FOTO: Youtube screenshot

RADONJIĆ BLIZU NOVOG KLUBA: Želi ga velikan koji ‘voli Srbe’, Francuzi ga puštaju za 10 miliona evra!?

Objavljeno: 29.06.21 u 11:54

Srpski reprezentativac bi mogao da promeni sredinu…

Poslednjih godina mnogo je srpskih igrača prošlo kroz Benfiku, a uskoro bi mogao da stigne još jedan, Nemanja Radonjić.

Hitronogi vezni fudbaler bi mogao da napusti jug Francuske, jer se njegov Olimpik Marsej trenutno nalazi u velikoj finansijskoj krizi posle pandemije koronavirusa. Zbog toga su se Francuzi odlučili na prodaju igrača, a jedan od onih koji su na izlaznim vratima ‘Velodroma’ je i Radonjić, koji nije u prvom planu.

Kako piše portugalski ‘Rekord’, Benfika želi da dovede Radonjića, nakon očekivanih odlazaka njihovih krila, Pedrinja, koji je već prodat Šahtjoru, a uskoro bi i Franko Servi trebalo da postane igrač Selte. Zbog toga Žorž Žezus traži zamenu, a pitanje je koliko će Olimpik tražiti za Srbina, ali to ne bi trebalo da bude problem za Benfiku, koja će od pomenuta dva transfera zaraditi 23 miliona evra. Poslednjih dana, ‘šuškalo’ se da bi Radonjić Francusku mogao da napusti za 10 miliona evra, što je za dva miliona manje, od klauzule u ugovoru nekadašnjeg igrača Crvene zvezde.

FOTO: Privatna arhiva

Tako bi Nemanja Radonjić mogao da postane još jedan u nizu igrača iz Srbije koje je Benfika kupila, posle Matića, Markovića, Fejse, Đuričića, Jovića, Šaponjića…

Ovaj 25-godišnji krilni fudbaler je ponikao u Partizanu, igrao je za mlađe kateogrije Akademije Hadži, Rome i Empolija, bio je i deo prvog tima ‘vučice’, ali nije dobio šansu, pa je bio na pozajmici u Čukaričkom, a onda prešao u Crvenu zvezdu 2017. godine, koja ga je godinu kasnije prodala Olimpiku za šest miliona evra. Prošlu sezonu je proveo na pozajmici u Herti, koja je takođe, navodno, bila zainteresovana da ga angažuje ponovo.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter