0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Mega Soccerbet

MEGA PRAVI STRAŠAN TIM ZA NAREDNU SEZONU: Stigao košarkaš iz Bajern Minhena!

Objavljeno: 29.06.21 u 15:15

Mega ne staje sa pojačanjima, Matej Rudan stiže iz redova Bajerna.

U KK Mega Soccerbet se uveliko radi na formiranju sastava za narednu sezonu, pa je sledeći korak u tom smeru potpisivanje ugovora sa velikim prospektom Matejom Rudanom koji dolazi iz redova Bajerna iz Minhena. Mladi krilni centar iz Hrvatske je prethodne četiri sezone branio boje ekipe iz Minhena gde je prvo nastupao za juniorsku selekciju, a potom i za A i B tim Bajerna.

Po potpisivanju ugovora sa Megom, Matej Rudan je istakao da jedva čeka početak priprema za novu sezonu:

– Jako sam srećan i uzbuđen povodom potpisa za Megu. Poznavajući Meginu prošlost i posebno njen rad sa mladim igračima, veoma sam optimističan da i ja mogu krenuti tim istim stopama i da u Megi mogu samo napredovati. Daću sve od sebe da pomognem ekipi počevši od prvog treninga i jedva čekam priprema za novu sezonu…Mega iznad svega – izjavio je Rudan.

FOTO: Mega Soccerbet

Matej Rudan je rođen 21. marta 2001. godine u Zagrebu, visok je 208 centimetara i igra na poziciji krilnog centra. 2017. godine je iz redova Cibone prešao u ekipu Bajerna.

Ove sezone je za prvi tim Bajerna u proseku beležio 3.4 poena i 2.3 skoka, dok je za B tim ekipe iz Minhena u proseku imao 13.7 poena i 4.5 skokova. Nastupao je sa zapaženim učinkom sa kadetsku i juniorsku reprezentaciju Hrvatske na U16 Evropskom prvenstvu 2018. i U18 Evropskom prvenstvu 2019. godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter