0
Fudbal

FOTO: Twitter screenshot

LUDNICA U GLAZGOVU: Gol u 121. minutu i veliko slavlje Ukrajinaca! (VIDEO)

Objavljeno: 29.06.21 u 23:49

Dobvik je rešio pitanje pobednika!

Završena je i poslednja utakmica prve runde nokaut faze Evropskog prvenstva. Snage su odmerile reprezentacije Ukrajine i Švedske.

Utakmica je odigrana na stadionu u Glazgovu, a pravdu je delio Danijele Orsato. Nakon 90 regularnih minuta nije bilo pobednika. Ukrajina je nakon produžetaka slavila rezultatom 2:1.

Švedska je imala ulogu favorita uoči utakmice, a izabranici selektora Ševčenka su ponovo pokazali kvalitet.

Ukrajina je stigla do prednosti u 27. minutu. Fudbaler Mančester Sitija Oleksandar Zinčenko je zatresao mrežu golmana Olsena. On je iskoristio asistenciju koju je uputio Jarmolenko.

Šveđani se nisu predali i brzo su došli do izjednačenja. Emil Forsberg je obradovao celu Švedsku u 43. minutu utakmice. U ulozi asistenta našao se Isak.

U nastavku igre se očekivalo da mreže neće mirovati, ali dogodio se baš taj najmanje željeni ishoh. U narednih 45 minuta igre nije bilo promene rezultata. Viđen je odličan tempo tokom cele utakmice i fudbaleri obe ekipe su odigrali čak i iznad svih očekivanja.

Usledili su produžeci, a uloga favorita je ponovo pripala nacionalnom timu Švedske. Ipak, dogodila se jedna neočekivana situacija. Markus Danijelson je napravio nepromišljen i veoma oštar start u 8. minutu prvog produžetka. Orsato je pokazao direktan crveni karton.

Izabranici selektora Andersona su uspeli da izdrže do samog finiša drugog produžetka, a onda je usledio šok.

Artjom Dobvik je ušao u 106. minutu, a onda je u 121. zatresao mrežu Švedske.

Ukrajina će se za ulazak u polufinale boriti protiv Engleske koja je danas savladala Nemačku rezultatom 2:0.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter