0
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

JASNE SU NJEGOVE AMBICIJE: Rikardo je jednom rečenicom uspeo da izazove do sada neviđenu euforiju kod Grobara! (VIDEO)

Objavljeno: 29.06.21 u 22:34

Nakon dve godine, sjajni napadač Rikardo Gomeš ponovo će nositi dres Partizana.

Rikardo je sa svojim starim/novim klubom potpisao trogodišnji ugovor. On je ujedno treće pojačanje za ‘parni valjak’ jer su pre njega u Humsku ulicu stigli Siniša Saničanin i Danilo Pantić. Ovakav igrač je prekopotreban crno-belima, s obzirom da su protekle sezone igrali bez pravog špica, u napadu je bio Filip Holender kome to nije primarna pozicija.

Gomeš je stigao iz Šarže, kluba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, gde se nije naigrao.

– Zahvaljujem predsedniku i osoblju za priliku da se vratim u Partizan, ponovo da nastavim priču koju sam započeo pre dve godine. Osećao sam se dobro kada sam prvi put bio ovde, ukazala mi se prilika da se vratim i veoma sam srećan što ću ponovo igrati ovde – naglasio je novi napadač crno-belih.

Jasne su njegove ambicije.

– Došao sam da se borim za trofeje u svakom takmičenju, naravno da želim da pomognem Partizanu da osvoji šampionat.

Ivica Iliev, čelnik sportskog sektora Partizana, imao je samo lepe reči za povratnika u redove crno-belih.

– Najavili smo napadača top klase, da li može da budemo bolji i kvalitetniji od Rikarda Gomeša?! Svi znamo da je Gomeš najbolji strelac u jednoj sezoni od svih stranaca koji su nosili dres Partizana, što govori od njegovom kvalitetu i našim očekivanjima za sledeću sezonu. Kad smo prvi put doveli Rikarda, sadašnji šef struke Aleksandar Stanojević bio je trener u Saudijskoj Arabiji i imao je želju da ga dovede u isto vreme kao i mi. Najviše nam je nedostajao napadač i ovim transferom ispunili smo obećanje.

U Humsku 1 su ovog leta stigla tri pojačanja: Rikardo Gomeš, Siniša Saničanin i Danilo Pantić. Prema rečima Ivice Ilieva crno-beli imaju još posla na letnjoj pijaci.

– Očekujem još jedno pojačanje. Radili smo na dovođenju vrhunskog igrača, međutim, zbog bahatosti pojedinih ljudi sve je propalo. Ne želimo ovde da se zaustavimo, hoćemo da još više ojačamo napad i angažovaćemo još jednog napadača – istakao je Iliev.

Podsetimo, Rikardo je Partizanov dres nosio u sezoni 2018/19, zabeležio je 49 utakmica, postigao 26 golova i upisao četiri asistencije. Partizan nije briljirao te godine, prvenstvo je završio na trećem mestu, ali uspeo je da osvoji kup protiv Crvene zvezde na Marakani i tako spasi sezonu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter