4
AdmiralBet ABA Liga

DIREKTOR ZVEZDE OTVORENO: Evo gde će Crvena zvezda igrati naredne sezone!

Objavljeno: 29.06.21 u 16:34

U podkastu ‘Pick n Talk’ na Zvezdinoj klupskoj televiziji gostovao je Filip Sunturlić.

Crvena zvezda će najverovatnije sve utakmice Evrolige igrati u Areni, jer je uprava veoma blizu obezbeđivanja toga.

‘U javnosti, među našim navijačima se uvek govori zašto Arena, a ne Pionir. Akustika u Pioniru je nenormalna i Pionir je dom Crvene zvezde. U jednom trenutku smo delili Pionir sa drugim klubom, ali Pionir je dom Crvene zvezde i to je istorija i tradicija. Nekada je bila istorija i tradicija podno Kalemegdanske tvrđave. Igralo se na Kalemegdanu, u blatu, gledali smo film ‘Bićemo prvaci sveta’, videli ambijent i tamo je nastala jugoslovenska i srpska košarka. To je isto tradicija, ali to se promenilo i došli smo da igramo u hali Pionir. Novo vreme, novi zahtevi. Mi smo i dalje održali komunikaciju sa dvoranom koja sada nosi ime po legendi jugoslovenske košarke ’Aleksandar Nikolić’. Utakmice ABA lige i dalje igramo u toj hali, a Evroligu bar najveći deo pokušavamo da igramo u Areni.’ – rekao je direktor Crvene zvezde i potom dodao.

‘Imaju dva motiva za to koja su jasna i logična kada neko uđe malo dublje u to. Prvo, kao i u fudbalu, samo takmičenje nameće kriterijume i standarde kako treba da izgleda klub i šta treba da radi. Od kada smo dobili ’vajld kard’ 2013. godine za Evrokup, od tada i dobijamo ’uputstvo za upotrebu’ ukoliko želimo da budemo deo te porodice. Stalna težnja za napredovanjem je bitna za razvoj posla, a Evroliga ima biznis stranu koja je jasno naglašena. Danas ne može da se očekuje da ’SOFKA’sve finansira. Mora da se izgradi sistem koji je samofinansirajući koliko je god to moguće. Nismo mi samoodrživi i samofinansirajući, ali težimo ka tome, i to je drugi razlog zašto težimo Areni. Da bismo živeli i preživeli, napravili bolji klub, bili stalni učesnici najelitnijeg takmičenja, ulagali u mlade, imali dobru infrastrukturu, dovodili dobre igrače, trenere, da bismo imali dobar marketing… Jedan od najvažnijih segmenata koji donosi najviše za samoodrživost kluba jeste sektor tiketinga koji 2011. već proklamovan i rečeno je – to je naš pravac!’ – zaključio je Filip.

0
0

4 Komentara

  1. Ti pricas o nekom kratkom periodu od1990. do 2012. Mozda si i u pravu, ali bas ste kratko trajali. Zvezdina istorija, kao i sadasnjost su za vas nedostizni, bar u ovom veku. Mozda u nekoj dalekoj buducnosti !!!

    0
    0
    Odgovori
  2. Hahahah, kompleksašu tvoj pravi i jedini dom je dvorana fabrike konzervi iz Železnika . A taj „drugi klub“ je za tebe nedostižna dimenzija.

    0
    0
    Odgovori
    • Ti pricas o nekom kratkom periodu od1990. do 2012. Mozda si i u pravu, ali bas ste kratko trajali. Zvezdina istorija, kao i sadasnjost su za vas nedostizni, bar u ovom veku. Mozda u nekoj dalekoj buducnosti !!!

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter