1
Košarka

FOTo: KSS

SONJA VASIĆ NAJAVILA KRAJ KARIJERE: „Činjenica kako se mi borimo i kako igramo za ovu zemlju, dokaz je koliko to nama znači“!

Objavljeno: 28.06.21 u 10:05

Sonja Vasić proglašena za MVP-a Evropskog prvenstva.

Ona je istakla da je njihova igra i zalaganje na terenu pokazatelj koliko im je stalo do nacionalnog dresa. Ženska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu pošto je u finalu u Valensiji pobedila Francusku sa 63:54.

Od početka pričam da ne želim preterano ni pažnje, jer završavam karijeru. Kad sam donosila ovu odluku, bila sam svesna da nema boljeg kraja nego da sam sa njima ovde. I sada kada pričamo o tome kako sam odigrala turnir, to je najviše zbog njih – rekla je Vasić, prenosi košarkaši savez Srbije.

– Mogla bih sad da spomenem neku igračicu koja meni pridje i kaže: Ajde Sole ti ovo rešavaš. One izvlače najbolje iz mene – dodala je ona.

Sonja Vasić izabrana je za MVP Evropskog prvenstva u Valensiji, a ujedno se našla i u najboljoj petorci šampionata, uz Žuli Alemon (Belgija), Emu Meseman (Belgija), Enden Mijem (Francuska) i Džonkel Džons (BiH).

Činjenica je da smo nekako zaokružile ovu priču ove generacije. Kada je 2015. delovalo da je nerealno da ovo osvojimo, iz godine u godinu biti tu na vrhu i onda ponoviti opet zlato ove godine, stvarno mislim da je fenomenalan uspeh za našu generaciju – rekla je Vasić.

– Na stranu rezultat, činjenica kako se mi borimo i kako igramo za ovu zemlju, dokaz je koliko to nama znači, a govori i mnogo o karakteru svakog člana ovog tima – dodala je ona.

Govoreći o samom finalu, Vasić je navela da je bilo kao i 2015. godine.

Mi kada ispunimo te neke naše ciljeve, nema drame. U finalu je prva utakmica kada se mi napokon malo opustimo. Vidite da je dosta igračica koje su tokom prvenstva igrale u grču, sada počinju da pokazuju sav svoj potencijal. Sada mi je bilo lako da igram, jer znam da ne moram da se brinem, ne moram da preuzimam odgovornost – rekla je Vasić.

Bila je ovo utakmica u kojoj smo mi rutinski odradile zadatke koje je Marina (Maljković) zacrtala. Kada smo ih ispunili, znali smo da je nemoguće izgubiti – zaključila je Sonja Vasić.

Košarkašice Srbije ovog leta očekuje nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter