0
Domaći fudbal

FOTO: HotSport

UBITAČAN TANDEM, KALUĐEROVIĆ-DANOSKI: Proleter uspešno ‘preskočio’ prvu prepreku na pripremama! (FOTO)

Objavljeno: 27.06.21 u 12:40

Fantastično prvo poluvreme Proletera iz Novog Sada, na prvom od četiri meča koliko će odigrati u Turskoj.

Sastali su se sa ukrajinskom Zorjom, koja je izašla u svom najjačem sastavu.

PROLETER: Petrić, Milošević, Bašanović, Skopljak, Joković, Jovanović, Mladenović, Danoski, Mitrović, Živojinović, Kaluđerović

Imala je Zorja posed tokom prvih 10-ak minuta igre, ali im to nije previše koristilo. Proleter se organizovano branio i kroz kontre pravio probleme. Najveća prilika u tom periodu igre je bila stativa Viktora Živojinovića, koji je prelepo šutirao sa 15-ak metara.

FOTO: HotSport

Nakon tog početnog pritiska, novosađani su se adaptirali i u potpunosti nametnuli svoju igru. Igrao se 14. minut kada je Proleter stigao do prednosti! Strelac je Andrija Kaluđerović, a u ulozi asistenta se našao Zoran Danoski.

Da će biti veliko pojačanje Danoski je još jednom pokazao, ovog puta u 22. minutu, kada je sjajno iskoristio centaršut Mitrovića. Iz neposredne blizine golmana je učinio nemoćnim.

Zorja je postigla gol u 26. minutu, ali je on poništen, zbog očigledne ofsajd pozicije.

Najveća prilika za tim iz Ukrajine desila se u 45. minutu utakmice, kada je napadač izašao sam na golmana Petrića. Ipak, njegov udarac je završio iznad prečke, pa je mreža Proletera nastavila da miruje.

FOTO: HotSport

Tokom drugih 45 minuta, bolje je izgledala ekipa Zorje, što je bilo za očekivati, jer je Proleter izašao sa drugim timom, a Zorja ostala sa prvim.

Dve velike šanse su propustili fudbaleri Zorje, što je Proleter mogao da kazni u dva navrata, ali nije. Sredinom drugog poluvremena glavni arbitar susreta je propustio da dosudi čist kazneni udarac za Proleter.

Zorja prednost Proletera smanjuje u 80. minutu utakmice, nakon diskomunikacije u zadnjoj liniji tima sa „Slane bare“. Motivisani pogotkom, nastavili su da napadaju i teže izjednačenju.

Viđeno je nekoliko žutih kartona na ovom susretu, a oni su uglavnom bili plod velike borbe oba tima.

Proleter je do kraja uspeo da odbije nalete tima iz Ukrajine i ostvari pobedu na startu priprema. Ova dva tima će do kraja priprema još jednom odmeriti snage.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter