0
Košarka

FOTO: YouTube screenshot

NBA: Sansi došli na korak do velikog finala, Ejton blistao, Pol vodio do pobede! (VIDEO)

Objavljeno: 27.06.21 u 09:20

Košarkaši Finiks Sansa pobedili su na gostovanju Los Anđeles Kliperse sa 84:80 i došli do 3-1 u finalu plej-ofa zapadne konferencije.

U veoma tvrdoj utakmici, koju je obeležio veliki broj promašaja, Sansi su prvi put imali značajniju priliku da prelome meč u trećem periodu, kada su imali plus 16. Klipersi su uspeli da se vrate u meč i stignu do poena zaostatka (71:70) na početku poslednjeg perioda. Onda su odgovornost preuzeli Pol i Buker, koji su postigli ključne poene za Sanse, dok Klipersi nisu imali pravi odgovor na njihovu igru.

Finiks je došao na korak od velikog finala još od 1993. godine kada su izgubili od Čikago Bulsa sa Majklom Džordanom.

Devin Buker je ubacio 25 poena, Diandre Ejton je meč završio sa 19 poena, 22 skoka, 3 asistencije i 4 rampe, Kris Pol je doprineo sa 18 poena i sedam asistencija protiv svog nekadašnjeg tima. Na drugoj strani se istakao Pol Džordž sa 23 poena i 16 skokova, ali je ponovo promašio ključno slobodno bacanje u završnici, baš kao i u drugoj utakmici. Ivica Zubac još jednom imao dabl-dabl sa 13 poena i 14 skokova, a istakli su se i Redži Džekson sa 20 poena i 5 skokova, i Terens Men sa 12 poena . I dalje Klipersima fali povređeni Kavaj Lenard.


(VIDEO:YouTube/MLG Highlights)

U petoj utakmici, u ponedeljak na utorak od 3.00 po srednjoevropskom vremenu, Sansi će kod kuće imati priliku da se plasiraju u veliko finale

U finalu Istoka se sastaju Atlanta Hoksi i Milvoki Baksi, a trenutno je u toj seriji rezultat 1:1.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter