0
Domaći fudbal

FOTO: FK Voždovac

MLADI ZMAJEVI PONOVO BRILJIRAJU: Bez ikakvih problema savladana je i Mladost iz Lučana! (VIDEO)

Objavljeno: 27.06.21 u 15:52

U drugom kontrolnom meču, prvom od kada je Voždovac trening kamp preselio na Zlatibor, savladana je ekipa Mladosti iz Lučina rezultatom 2:1 (0:1).

Od samog početka utakmice Zmajevi su pokušavali da vrše visoki presing, ali su najviše pretili prilikama iz kornera. Na sredini prvog dela igre, Mladost je povela udarcem sa daljine koji je kačivši odbranu završio iza leđa golmana Miloja Prekovića.

U 36. minutu, i Nikola Vujnović je zatresao mrežu, ali – rukom, što je glavni sudija momentalno poništio. Do odlaksa na odmor probao je i Nemanja Milojević šutom sa daljine, ali je lopta odletela iznad gola.

U nastavku, Miloš Milović je dobrom reakcijom sprečio Mladost da uradi nešto više nakon prvog kornera u drugom delu igre, da bi Luka Cvetićanin i Ivan Milosavljević dobrim potezima najavili poravnanje do kojeg je u 54. minutu i došlo. Stefan Hajdin se tada (u svom prvom meču od kako je povredio ruku), probio po levoj strani i šutirao, da bi na odbijenu loptu natrčao Filip Avrić – 1:1.

Bila je to i potvrda da su Zmajevi u drugom poluvremenu digli nivo igre. Uostalom, Aleksandar Bogdanović je pogodio prečku, lepu priliku imao je i Nemanja Milojević, dok se Luka Cvetićanin istakao razigravanjima na desnoj strani.

U 67. minutu Dragan Stoisavljević koji je odigrao zapaženu partiju, soloprodorom posle dodavanja Filipa Avrića postavio je konačan rezultat – 2:1.

Asistent Predraga Rogana, gospodin Đorđe Jorović, pohvalio je mlade Zmajeve koji su preokrenuli rezultat i istakao značaj pobeđivanja u pripremnom periodu za stvaranje dobre atmosfere.

– Specifičan je momenat u kom smo odigrali utakmicu, adaptiramo se na planinu. Protivnik sa druge strane je ekipa koja je poznata po svojoj taktici i igri jedan na jedan uz izuzetan igrački kadar. Probali smo da igramo našu igru, još uvek se uigravamo, ali u drugom poluvremenu kada smo dali šansu mladim igračima, nivo energije se podigao. Umor kod starijih igrača u prvom poluvremenu bio je evidentan što je normalno za ovaj period priprema.

Mladi stručnjak nije krio zadovoljstvo, ali je pozvao i na oprez.

– Sa psihološke strane, jako je važno pobeđivati u prijateljskim utakmicama, iako za nas trenere termin prijateljska ne postoji – utakmica je utakmica. Ovakvi dueli služe kao pokazatelj koji su elementi igre na kojima treba raditi, dok je pozitivan rezultat važan za atmosferu u timu. Nijednog pojedinca ne bih izdvojio, ali bih pohvalio mlade igrače koji su preuzeli inicijativu u drugom delu igre.

Zmajevi su trenutno na Zlatiboru gde se pripremaju za predstojeću sezonu, a ono što je svima zapalo za oko, jeste nova inovacija u radu sa golmanima za cilj ima razvoj brzine reakcije koja je ključna za čuvare mreže.

Kako bi što bolje reagovali na malu loptu koja im dolazi u susret, morali su da pokažu vrhunski refleks i istančan fokus.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter