0
Košarka

FOTO: KSS

KOKOŠKOV ZABRINUO NACIJU, MICIĆ OTKRIO U KAKVOM JE STANJU: Imam lošu vest da podelim sa vama!

Objavljeno: 27.06.21 u 16:18

Turnir se bliži.

Košarkaška reprezentacija Srbije će od 29. juna do 4. jula u Beogradu, igrati kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre. Orlovi neće biti u punom sastavu, ali su i pored toga prvi favoriti za osvajanje turnira. Nove detalje oko sastava koji će nastupiti na predstojećim mečevima izneo je selektor Igor Kokoškov. 

Nikola Milutinov nije ušao u balon, on je sa reprezentacijom, ali zbog tehničkih razloga nije sa nama. Imam lošu vest da podelim sa vama i navijačima reprezentacje. Branko Lazić zbog zdravstvenog stanja ne može da nastavi. Došao je sa velikom voljom i željom, nije mogao da nastavi pripreme. Imamo 13 igrača. Imamo još večerašnji trening i posle sastanaka i dogovora ćemo odrediti ko neće ući u 12, ali će taj igrač biti sa timom i biće razmatran za nastavak leta, istakao je trener Fenerbahčea.

FOTO: HOTSPORT
FOTO: HOTSPORT

Mnoge navijače je zabrinulo to što MVP Evrolige Vasilije Micić nije zaigrao u prijateljskom susretu sa Meksikom, ali je plej Efesa istakao da je sve u redu.

Osećam se dobro, hteo sam da igram protiv Meksika, ali bilo je pametnije što sam preskočio, kako bih se dodatno uveo u rad. Osećam se bolje. Nemamo mnogo vremena za uigravanje, ali verujem da ćemo da napravimo dobar posao. “Za sada sve ide kako treba, sa jako dobrom energijom smo pristupili ovome. Mirni smo, nemamo nikakve poteškoće, sve rešavamo u hodu. Najvažnije je da što zdraviji uđemo u kvalifikacije, da je to naš primarni cilj. Niti imamo puno vremena za pripremu, niti se očekuje da budemo sinhornizovani tako dobro kao da imamo više dana, rekao je Vasilije Micić.

FOTO: Euroleague

Reprezentacija Srbije će se naći u grupi A sa Dominikanskom republikom i Filipinima, dok će se u drugoj grupi nadmetati Italija, Senegal i Portoriko. Ako Orlovi ostvare plasman na Olimpijske igre, tamo ih čekaju Australija, Nigerija i pobednik kvalifikacionog turnira u Splitu.

Igrači koji su trenutno na raspolaganju selektoru: Miloš Teodosić, Filip Petrušev, Nemanja Bjelica, Nikola Kalinić, Dragan Milosavljević, Stefan Jović, Vasilije Micić, Dejan Davidovac, Aleksa Avramović, Ognjen Dobrić, Danilo Anđušić, Dalibor Ilić i Boban Marjanović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter