0
Domaći fudbal

FOTO: Radnik

BONDŽULIĆ PREZADOVOLJAN: Radnik završio prvi deo priprema, danas se seli na Zlatibor!

Objavljeno: 27.06.21 u 12:54

Ekipa Radnika završila je prvi deo priprema za predstojeću sezonu koje je realizovala u Surdulici.

Tok priprema bio je baziran na fizičkoj izdržljivosti, a od danas ekspedicija Radnika se seli na Zlatibor gde će raditi na taktici a na tamošnjim terenima odigraće i kontrolne mečeve.

U nedelji za nama promovisan je i jedan deo pojačanja, ali se u Surdulici u narednim danima očekuje dolazak još novajlija na ključnim pozicijama.

Šef stručnog štaba Radnika, Igor Bondžulić zadovoljan je učinkom u prvim danima priprema:

– Zadovoljan sam realizacijom prvog dela priprema, najpre odnosom igrača prema prihvatanju obaveze. Momci su bili u jednom dobrom ritmu i nije slučajno što su u prošloj sezoni pravili dobre rezultate. Jako su disciplinovani i dosta su dobro prihvatili moj način rada. Prvi deo priprema bio je baziran isključivo na fizičkoj snazi, na pripremi igrača. Na Zlatiboru nas već očekuju prijateljske utakmice i taktička uigravanja i zato je bitno da pojačanja stignu što pre jer je sigurno da će zaostajati u fizičkom delu u odnosu na ove igrače koji su sada prošli ovih deset dana zajedno, odradili sve treninge. Prelaznii rok je jako dug, prvenstvo je na pragu, ali smo svesni činjenice da su letnji prelazni rokovi problem za manje sredine, teže je dovesti igrače nego u onom drugom, zimskom prelaznom roku. Ako analiziramo prethodne godine, Radnik je na početku svih sezona imao problem, ali kasnije je uspevao to da nadoknadi. Moramo izvući neku pouku iz svega toga i pokušati da što pre zaokružimo ekipu. Jasno je da će nam biti potrebno pojačanja, sezona će biti jako teška obzirom da četiri ekipe ispadaju iz lige i treba nam konkurencja na skoro svakoj poziciji. Do sada su nam stigla pet pojačanja, ali svakako da očekujemo još novih igrača. Radnik je u prošloj sezoni imao prvog strelca lige Makarića i sada je negde projektovano da tu u u novoj sezoni Milovanović dobije priliku, ali svakako da moramo pored njega dovesti još jednog iskusnog napadača. Moraćemo pojačati i vezni red, štoperske pozicije su oslabljene odlaskom Stevanovića i Krička i sigurno je da moramo dovesti makar još nekog štopera, veznog igrača, napadača, kako bi bili konkurentiji u ovoj sezoni.

Kada je reč o očekivanjima za predstojeću sezonu Bondžulić ističe da Radnik ima i zadatak više obzirom da je završio prethodnu sezonu na visokoj poziciji i nagoveštava da će sezona sama po sebi biti teža od svih prethdnih:

– Biće umnogome teže nego u prethodnim sezonama. Radnik do sada nije imao situaciju da se bori za opstanak, ali je sada znatno koncentrisaniji kvalitet u šesnaest ekipa, a opet će se tražiti četiri ekipa koje će ispasti. Osnova svega je da ne budemo ugroženi i ja se nadam da ćemo uz adekvatna pojačanja pokušati da napravimo neki iskorak gore ka plej ofu jer, ponavljam, svi mi ovde imamo neku obavezu prema onome što smo napravili u prethodnoj sezoni a to je da težimo nekim višim ciljevima i da pokušamo da podižemo neke lestvice za ovu ekipu. Igraće se sa svima u narednih trideset kola, nezgodno je možda s jedne strane što odmah na početku u prva četiri kola idemo ekipama koje su ušle u ligu, one sada na početku imaju veliki elan ili polet i dosta od toga i zavisi kako će startovati. U dva kola smo domaćini Metalcu i Radničkom, ali opet mislim da puno zavisi od toga kako ćemo se mi pripremiti i kolko ćemo biti kadri da ogdovorimo na zahteve ove sezone. – dodao je Bondžulić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter