0
Košarka

FOTO: KSS

SRBIJA JE U FINALU EVROPSKOG PRVENSTVA: Neverovatna drama u završnici i veliki uspeh za izabranice Marine Maljković!

Objavljeno: 26.06.21 u 22:54

Sledeća je Francuska!

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije je savladala selekciju Belgije u polufinalu Evropskog prvenstva u Španiji. Izabranici Marine Maljković su slavile rezultatom 74:73.

Naše dame će se za zlatnu medalju boriti protiv Francuske. Nacionalni tim nastavlja sa fenomenalnim partijama i košarkašice će imati podršku cele Srbije. 

Na terenu je viđena neverovatna završnica! Srbija je imala četiri poena prednosti, a do kraja meča je bilo nešto više od šest sekudni. Belgija je brzo krenula u napad i jedna od njihovih najboljih igračica je pogodila šut za tri poena.

Naše dame su napravile grešku prilikom uvođenja lopte u igru i Belgija je imala šut za ulazak u finale. Lopta je ušla u koš, ali na sreću naših košarkašica vreme je isteklo!

PROČITAJTE JOŠ: ATAMAN SE OGLASIO POVODOM TEODOSIĆA: Trener Efesa otkrio da li Srbin stiže u Tursku

Najefikasnija igračica u redovima pobedničke ekipe bila je Sonja Vasić. Lider našeg tima je ponovo blistao na terenu. Sonja je meč završila sa 16 postignutih poena, osam skokova i tri asistencije. Aleksandra Crvendakić je bila odlična sa 15 poena, dva skoka i jednim uspešnim dodavanjem.

U ekipi Belgije istakla se Džuli Aleman sa 18 poena, četiri uhvačene lopte i tri uspešna dodavanja. Delere je dodala 14 poena, pet skokova i čak osam asistencija.

Finale sa Francuskom je na programu u nedelju od 21:00h. Naš naredni protivnik je u prvom polufinalu savladao Belorusiju rezultatom 73:61.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter