0
Fudbal

FOTO: Twitter/Screenshot

ITALIJA JE U ČETVRTFINALU: Austrija namučila ekipu Roberta Manćinija! (VIDEO)

Objavljeno: 26.06.21 u 23:51

Azuri slavili nakon produžetaka!

Završena je još jedna utakmica nokaut faze na Evropskom prvensvtu. Italija je odmerila snage sa Austrijom na ‘Vembliju’ u Londonu. Ovo je prva utakmica koju Azuri nisu igrali na svom terenu. Meč je završen rezultatom 2:1.

Nakon 90 odigranih minuta nije bilo pobednika. Drugi učesnik četvrtfinala je bio poznat tek nakon produžetaka. Izabranici Roberta Manćinija su stigli do prednosti tek u 95. minutu.

PROČITAJTE JOŠ: ATAMAN SE OGLASIO POVODOM TEODOSIĆA: Trener Efesa otkrio da li Srbin stiže u Tursku

Italijani su dominirali većim delom utakmice. Manćinijeva ekipa je želela da opravda ulogu favorita i obezbedi učešće među najboljih osam ekipa. Austrijanci se nisu predavali i pružili su snažan otpor u nastavku igre.

Marko Arnautović je zatresao mrežu Đanluiđija Donarume u 65. minutu meča. Usledilo je veliko slavlje, ali je ubrzo usledila reakcija iz VAR sobe i pogodak je poništen.

Do kraja regularnog dela utakmice nije bilo promene rezultata.

Azuri nisu želeli da čekaju i selektor je izvršio nekoliko izmena. Među igračima koji su ušli sa klupe našao se i Federiko Kijeza. Upravo je fudbaler Juventusa zatresao protivničku mrežu u 95. minutu.

Prednost Italije duplirao je još jedan rezervista. Mateo Pesina je zadužen za veliko slavlje navijača Italije u 105. minutu.

Selektor Foda i ekipa su se borili do samog kraja. Austrija je uspela da ublaži poraz, a jedini pogodak je delo Saše Kalajdžića. Napadač Štutgarta je zatresao mrežu Donarume u 114. minutu.

Fudbaler Crvene zvezde Aleksndar Dragović je odigrao celu utakmicu.

Italija će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Belgija – Portugal koji je na programu u nedelju od 21:00h.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter