0
Fudbal

FOTO: Twitter screenshot

U NAJAVI VELIKI SKANDAL NA EURO 2020: Krenule pretnje o povlačenju sa terena – ‘Ako se to desi, nećemo igrati!’

Objavljeno: 25.06.21 u 09:40

Sve više se govori o ovoj temi…

Kapiten Holandije Đorđino Vajnaldum je rekao da bi moglo da se desi da njegova selekcija napusti teren, ukoliko dođe do rasističkih povika s tribina u Mađarskoj, gde će Holandija i Češka igrati svoju utakmicu osmine finala Evropskog prvenstva.

Mađarski navijači su već bili na tapetu zbog ponašanja tokom turnira, a iako je njihova selekcija ispala, ‘Puškaš arena’ će biti domaćin meča osmine finala između Holandije i Češke.

Kapiten Oranja’ Đini Vajnaldum, istakao je da će napustiti teren ako dođe do vređanja.

– Mnogo sam razmišljao, ranije sam rekao da bih napustio teren, ali sam onda shvatio da se to može iskoristit protiv nas. Možda ljudi pomisle, aha oni su najbolji, daj da budemo rasisti i da ih izbacimo s turnira, rekao je Vajnaldum u intervjuu za holandski AD.

On je istakao i da se nada podršci

– Prvo ću otići kod sudije, ali ne znam kakva će mi reakcija biti kada bude prisutan adrenalin. Ako se to desi – UEFA mora da reaguje, velika je odgovornost na nama, moraju da nas zaštite… Već su igrači napuštali teren i nisu dobili podršku, dodao je Vajnaldum.

Holandski fudbaler, strelac tri pogotka na Evropskom prvenstvu, nije još odlučio.

– Ne isključujem da ćemo napustiti teren ako se nešto desi u nedelju, rekao je Vajnaldum.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter