0
Košarka

FOTO: FIBA

POZNAT SASTAV AMERIKE, VEĆ IH SE SVI PLAŠE: Pogledajte kakav će tim iz snova imati Greg Popovič!

Objavljeno: 24.06.21 u 12:22

Strah i trepet.

Bez obzira na to što je NBA plejof i dalje u toku, daleko od toga da će košarkaška reprezentacija SAD imati slabiju ekipu na OI. Otkazale su neke velike zvezde poput Lebrona Džejmsa, ali je ona fraza da mogu da sastave nekoliko najjačih timova zaista istinita.

Izabranici legendarnog trenera Grega Popoviča će se naći u grupi A sa selekcijama Irana i Francuske. Treća ekipa biće pobednik kvalifikacionog turnira koji se igra u Kanadi. Od favorita za to mesto ističu se domaćin Kanada i Grčka.

Ekipu SAD na Olimpijskim igrama će predvoditi jedan od najboljih napadača u istoriji košarke Kevin Durent, koji je nakon povrede imao izvanrednu sezonu iza sebe. Potom, na poziciji plejmejkera će se naći Lilard i Holidej, dok će bekovske pozicije popunjavati Devin Buker i Zek Lavin.

Od visokih igrača, tu su Džejson Tejtum, Kris Midlton, Kevin Lav, Džerami Grent, Drejmond Grin i Bem Adebajo. Koliko su im bitne OI svedoči činjenica da su Buker, Midlton i Holidej i dalje u borbi za prsten, pa u svakom slučaju neće imati mnogo vremena za odmor.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter